Nevýhoda spočívá v tom, že se může deska poškrábat, když se
s nádobím šoupe.
Doplňuji:
Bumbesi, nemám doma indukční desku. Když jsem si kupovala nový sporák a
zvažovala, zda koupit indukční desku, známí mě varovali, že se musí
s hrnci zacházet opatrně. Dcera desku má. Protože zeť je strašně (až
abnormálně na chlapa) úzkostlivý,nadává dceři, že se zase na desce
objevil škrábaneček.
Takže nemluvím z vlastní zkušenosti. Jen z ústního podání
současníků.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Ano, musí se používat nádobí z magnetizovatelného kovu, aby byla
deska funkční.
Doplňuji:
Princip ohřevu u sklokeramické desky
Topné spirály se nacházejí pod sklokeramickou deskou, která je průhledná.
Žhavá spirála vyzařuje teplo přímo na dno hrnce. Z důvodů minimalizace
ztrát vyzařované energie odrazem jsou desky obvykle černé nebo tmavošedé.
Použitý sklokeramický materiál má extrémně nízkou tepelnou roztažnost,
proto ani při velkých teplotních rozdílech nepraská. Důležitou
předností využití sálavé složky tepelného spektra je rychlost
působení. Varné místo vyzařuje s maximálním výkonem již několik
sekund od zapnutí.
RE: annas
my tedy desku poškrábanou nemáme ani po 8mi letech, to bysme možná museli
mít pod hrnci písek aby se deska poškodila. Čistíme desku standardní
žiletkovou škrabkou a také to na desce nenechává stopy.
Upravil/a: Bumbes
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek