Avatar uživatele
bolak

Existuje kyselina, kterou by voda podporovala v ještě silnějším leptání?

Například pokud bych si jí poleptal ruku a pak to opláchnul vodou, tak že by to mělo na tkáň ještě destruktivnější účinek?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? gagaga před 4100 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Alesh

Z principu je to nesmysl. Jde o Ph, voda naředí jak kyselinu, tak zásadu, čili v obojím případě to bude vždy dobré řešení se polít vodou.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
honza19hk

kyselinutěžko, voda ksyelinu vždy naředí.
Ale pokud zapálíš hořčík a budeš ho hasit vodou tak bude ještě víc hořet. Má vysou teplotu hoření a voda se rozkládá na vodík a kyslík.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Dochy

No, zrovna leptání ruky asi není nejlepší příklad. Ale třeba kyselina chlorovodíková se nechá koupit tuším v koncentraci 33%. Používal jsem ji pro leptání plošňáků (měď). A v této koncentraci je na leptání pěkně naprd. Smrdí, ale neleptá. Musí se přidat trochu kysličníku (pořád neleptá) a trochu zředit vodou, pak ji to teprv jde.
Doplňuji:
Jo a na leptání masa jsou lepší zásady, než kyseliny. Jsme sestaveni převážně z kyselého materiálu.

Upravil/a: Dochy

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek