O smrti z důsledku nadbytku kuchyňské soli,nebo prostě soli kamenné a vůbec soli jsem konkrétně nevíám Samozřejmě kornatění atd.ale že by se někdo předávkoval solí a umřel,to asi ne.Zatíží to ledviny,ale zdravý organizmus by měl přebytek soli vyloučit v moči.Vím,že nedostatek soli je nebezpečnější a organizmu škodlivější než její nadbytek.Bavíme se o lidském organizmu.Sůl umíme z těla vyloučit,je to významná složka např.potu.Pokud se sůl zahřeje,zplynatí a je z ní chlor a ten při vdechnutí leptá sliznice.Ale jinak sůl nad zlato,bez soli hůře než s ní…:D
0 Nominace Nahlásit |
Více než třetina úmrtí ve vyspělých zemích je způsobena nemocemi srdce a cév. Příjem soli (chloridu sodného) je jednou z mnoha příčin zodpovědných za vznik těchto nemocí, zejména za vznik vysokého krevního tlaku, který posléze negativně působí na celý kardiovaskulární aparát.
Další podrobnosti v odkazu
0 Nominace Nahlásit |
To z tím uvolňováním chloru z NaCl po zahřátí je určitě myšleno jak vtip. Zahříváním chloridu sodného se v žádném případě chlor neuvolňuje, sůl se pouze roztaví, ale termickému rozkladu nepodléhá! Chlor se může ze svých solí uvolňovat pouze elektrolyticky. Výroba chloru viz. http://www.prvky.com/17.html
Zdroj: www.prvky.com
0
před 4624 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5283 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2633 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1347 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1062 | |
Kelt | 1005 |
Astronomie |
Fyzika |
Jazyky |
Matematika |
Sociální vědy |
Technické vědy |
Ostatní věda |