Avatar uživatele
Natttýsek

Dělá se do cibulove polivky zasmažka anebo se to něčím zahuštuje prosim poradte je to nalehave

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? johana 56 před 4294 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Damiana

Kdysi jsem jedla ve Francii naprosto skvostnou cibulačku a od té doby jinou nedělám. Znám takové ty klasické řídké s bílým vínem, ale tahle byla hutnější, velouté, ale ne mastná jako „ta naše“ s jíškou. Recept mám a budeš se divit, jak to ti frantíci dělají jednoduše a dobře…
Na másle osmahneš tři až čtyří velké cibule, nakrájené na kolečka – při smažení trochu podléváš vodou, rychleji hnědnou. Když jsou krásně zlaté, zaliješ je hovězím vývarem a přidáš jednu celou nalámanou bílou bagetu. Ta se v té polévce za chvíli rozvaří, ale polévku dokonale zahustí – stejně se to ještě rozmixuje. Polévka se servíruje s nastrouhaným sýrem, čerstvým tymiánem a kroužky osmažené cibulky (předem obal v troše mouky a osmaž ve vyšší vrstvě oleje). Nakonec popraš čerstvě drceným pepřem.
Btw – ta vychytávka s tou bagetou je super, dělají to tam jako základ mnoha zeleninových polévek, do nichž mi normálně cpeme tučnou a těžkou jíšku. Paradoxně tohle má mnohem lepší chuť a je i to takové voňavější.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Sůwa Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
www

Cibulajdu dělá každý trochu jinak, podívej:

Zdroj: www.google.com/se­arch?nomo=1&q=ci­bulova+polivka&cli­ent=ms-opera-mini&channel=new&re­dir_esc=&hl=cs&

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
brillant

Vepište odpověď… http://www.go­ogle.cz/search?cli­ent=opera&q=ci­bulov%C3%A1+po­l%C3%A9vka&sou­rceid=opera&i­e=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Funna

záleží jakou cibulačku děláš…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
kablik

desítky receptů na cibulačku najdeš na netu, tak si vyber

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Sůwa

Damiano, to je úplně super, už si to přepisuju do svého polorozpadlého sešitu. Dětem se dělávala „panádlová“ polévka, ta se taky zahušťuje houskou, ale už mi to nějak vypadlo. Díky !!! 🙂

před 4293 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Damiana

Sůwa: Taky, že když jsem to tehdy „přitáhla“ domů, tak mamka říkala: No jo, to je „naše“ panádlová…:-))) Ve starých českých kuchařkách fakt je, ale to bude i tím, že se dřív hodně vařilo „po francouzsku“, takže galskokohoutským upírat recept nebudu..:-) Já ji dělám docela často, taky dávám housku nebo rohlík, bageta není to zásadní (mám i za to, že ty naše obyč rohlíky maji dokonce výraznější chuť), jen se to pak musí rozmixovat, aby byla ta textura dokonalá. Někdy dám jen jednu cibuli, svařím, rozmixuji a přidám zeleninu (mrkev, celer, brokolici), je to vynikající polévka.:-) Jsem ráda, že jsem ji takhle připomněla..:-)

před 4293 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

@Damiana: Já tuhle francouzskou cibulačku vařím také dost často, jen při smažení cibule dávám zkaramelizovat trochu cukru a později nemixuji.

před 4293 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Damiana

Ten cukr je dobrý, je to pak tmavší. Akorát, že když to pak nerozmixuješ, není to úplně hladké.

před 4293 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek