Mamka každé Vánoce rozemele tatranky, udělá z nich koule a obalí v kokosu – je to fááákt mňamka! =O)
0 Nominace Nahlásit |
Když jsme byli menší, mamka rok co rok dělávala ‚marcipán‘. Dneska se tomu říká spíš mléčná hmota, ale tehdy to byl prostě marcipán :) Základ tvořilo sušený mlíko…HODNĚ sušenýho mlíka. To se smíchalo s máslem (Hera apod), přidal se moučkový cukr a tuším, že i bílek. A hňácalo se to tak dlouho, dokud nevznikla pružná kompaktní hmota – držící tvar, nelepivá a nedrobivá. Pak se to jen naládovalo do formiček vysypaných cukrem a vyklopilo. Cukroví to bylo výborný, pokaždý zmizelo jako první. Jenže je to tak děsně sladká záležitost, že si pochutnají snad jenom děti :))
O něco schůdnější je klasika: slepovaný piškoty. Dětem můžeš slepit jenom džemem, dospělým přidej poctivou dávku rumajzla. Namoč do čokolády a ozdob podle fantazie kandovaným ovocem, želé bonbony, rozinkama, cukrářským zdobením… Je to rychlý, výborný a pošmákne si i oko ;)
Další nepečená rychlovka: vyšlehej nutelu s máslem a vaječným likérem (příp. podobným ‚lepidlem‘). Krém nastříkej na piškoty a namoč do čokolády. Hotovo.
A poslední tip: ‚sladký brambory‘ z dětské krupičky :) Před pár
dny jsem zkoušela udělat pár zkušebních kousků – a zmizely okamžitě.
Těsně před štědrým dnem asi pokus zopakuju ;)
http://www.toprecepty.cz/recept/14896-brambory-s-vuni-mandli/
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 8254 | |
led | 4077 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2781 | |
zjentek | 2743 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2019 | |
aliendrone | 1943 |
Aktuality |
Zábava a ostatní |