Avatar uživatele
juie

Dává se do uvařených těstovin olej

mám strach,ptž. u nás v jídelně vaří hnusně a nejsem si jista esli ty těstoviny mám jíst.Viděla sem na vlastní oči jak do uvařenejch těstovin nalili půl sklenice (ty velký) oleje

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5358 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
BEAES

Myslím, že troška oleje do uvařených těstovin nemůže uškodit, ale spíše v domácnosti, pokud je chcete jíst i druhý den, nejsou pak slepené, já dávám trošku olivového. V jídelně nevidím důvod ho tam lít, když se sní ten den!

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Jakub

Setkal jsem se s tím. Je to proto, aby se těstoviny neslepily. Rozdíl byl , ale v tom, že ten olej se dával do vody, ve které se těstoviny vařily. Správně ti určitě odpoví nějaká profesionální kuchařka.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Nuk nuk

Není to úplně správné, Ital by to neudělal. Do kvalitních těstovin to ani není potřeba. Nicméně pokud hrozí, že by se těstoviny lepily, pak se proplachují studenou vodou a mohou se prolít olejem.
Ve školní jídelně by mě to ani moc nepřekvapilo – jednak se ani dnes ve školních jídelnách s tou kvalitou moc nemažou a pak bych se divila, kdyby Vám tam vyvařovaly nějaké prvotřídní těstoviny.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
afro.minerva

Nejsem kuchařka, jenom ženská v domácnosti, a co jsem četla, tak se tam správně nedává. Rozhodně ne do hotových těstovin. Dává se jenom kapička do vody, aby se tolik nelepily. Pokud se ale uvaří správně do poloměka (al dente – pokud je to špatně napsané, tak se omlouvám), tak se tam olej ani dávat nemusí. Samozřejmě se musí ještě horké smíchat s omáčkou, jinak se slepí každé těstoviny. Ale v jídelnách je možné všechno.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
panenka

Ano dávám je tam aby se mi neslepily

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Vicki

Olej se může dát jak do vody při vaření tak se může dát kapka už do uvařených.Italové těstoviny neproplachují vodou,ale olej používají.Těstoviny jsou právě díky oleji lahodnější.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mojitek

Troska oleje se dava do vrouci vody tesne pred tim,nez je tam vlozite k uvareni-je to z duvodu jak uz tady nekdo napsal-aby se nelepily.V zadnem pripade ne do hotovych testovin!Zrejme to tam daly,protoze je rozvarily.Abych rekl pravdu,tak testoviny z jidelny bych radsi vynechal a dal si chleba s maslem 😉

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
editečka

cestoviny sa nelepia, keď do vody v ktorej ich varíte dáte trochu oleja. Půl skleničky je tak na 5–6 kg cestovín…hahaha

před 4975 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek