Dobrý den,
potřeboval bych poradit zda je nějaká zdravější varianta sirupu a
marmelády bez cukru. Všude se píše, že k tomu je třeba třtinový cukr.
Mám červený a černý rybíz a nechtěl bych tam dávat (jak některé
recepty uvádějí) tolik cukru ⇒ na 2 litry šťávy 1kg cukru. Asi tuším
že cukr je použit jako konzervant, ale nechtěl bych to mít jako z obchodu.
Děkuji za radu.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 1214 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Dělala jsem jahodovou marmeládu, 2 kila jahod, kilo cukru, šťáva
z jednoho citronu a rozhodně nechutná jako z obchodu.
Ale můžeš zkusit podle tohoto
https://janalesana.cz/domaci-marmelady-jde-to-i-bez-tuny-cukru/
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?icurusL Nahlásit |
Ano, jde to i bez cukru. Nech se inspirovat: https://www.blesk.cz/clanek/bydleni-hobby/327347/tresnova-nebo-jahodova-marmelada-jak-na-ni-bez-cukru-a-bez-chemie.html?kapitola=292581
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2007 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1321 | |
zjentek | 1192 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 947 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |