Avatar uživatele
icurusL

Dá se udělat sirup a marmeláda z čerstvého rybízu bez použití cukru?

Dobrý den,
potřeboval bych poradit zda je nějaká zdravější varianta sirupu a marmelády bez cukru. Všude se píše, že k tomu je třeba třtinový cukr. Mám červený a černý rybíz a nechtěl bych tam dávat (jak některé recepty uvádějí) tolik cukru ⇒ na 2 litry šťávy 1kg cukru. Asi tuším že cukr je použit jako konzervant, ale nechtěl bych to mít jako z obchodu. Děkuji za radu.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 1214 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
iceT

Odpoveď byla označena jako užitečná

Dělala jsem jahodovou marmeládu, 2 kila jahod, kilo cukru, šťáva z jednoho citronu a rozhodně nechutná jako z obchodu.
Ale můžeš zkusit podle tohoto
https://janale­sana.cz/domaci-marmelady-jde-to-i-bez-tuny-cukru/

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?icurusL Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Ano, jde to i bez cukru. Nech se inspirovat: https://www.bles­k.cz/clanek/by­dleni-hobby/327347/tr­esnova-nebo-jahodova-marmelada-jak-na-ni-bez-cukru-a-bez-chemie.html?ka­pitola=292581

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1165 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek