Z odborné Poradny Výzkumného brammborářské ústavu Havlíčkův Brod se dovíte víc na stejnou otázku.
„Proč některé žluté brambory na druhý den po uvaření zbělají? Chuť neztratí, ale vzhledově jsou odpuzující.“
https://www.vubhb.cz/cs/forum/poradna
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Většinou ČAS a tady to neplatí jenom u brambor, třeba to taky vidím, když na sebe mrknu do zrcadla! D;D;D;
Jinak souhlas s annas, že každá odrůda brambor bledne jinak. Na jedno jídlo někdy vařím směs několika druhů kobzolů a pokud se nesní, tak druhým dnem některé vyblednou, některé ne. Některé zůstanou krásně žluté a jako by „zgumovatí“ (většinou ty salátový druhy) a ty jsou pak NEJLEPŠÍ a přijdou nakrájet a osmahnout na pánvi a to je úplně nejvíc, ostatní se poroučí do kompostu.
0 Nominace Nahlásit |
Bude to způsobené asi tím, že se bramborový škrob mění na cukr a tak brambory vyblednou. Prostě chemická reakce.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5283 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2663 | |
quentos | 1805 | |
mosoj | 1594 | |
led | 1366 | |
marci1 | 1357 | |
aliendrone | 1199 | |
zjentek | 1087 | |
Kelt | 1030 |
Astronomie |
Fyzika |
Jazyky |
Matematika |
Sociální vědy |
Technické vědy |
Ostatní věda |