Avatar uživatele
zjentek

Co tělu chybí po podobné zátěži a čeho se to vlastně dožaduje?

Proč po požití přemíry alkoholu a jeho následném „vyprchání“ vzápětí konzumenti dostávají neodolatelnou chuť na nějaký buřty s cibulí, pepřem a octem, či už hotový utopence?

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2922 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lamalam

Organismus se dožaduje kromě vody zejména sodíku a draslíku. Pěkný článek o biochemii kocoviny je tady: https://www.on­line.muni.cz/vi­te/4226-biochemie-kocoviny-aneb-proc-je-nam-po-piti-spatne

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Funna

jde o to, že kyselé okurky, zavináče, nebo utopenec vyrovnávají kyselost v překyseleném žaludku a uklidní ho…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

Funna: to asi ne, naopak tu kyselost ještě zhoršují, pokud tam nějaká zvýšená je. Na to je vhodná jedlá soda, nebo antacida.

před 2922 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Funna

keplere…přečti si něco o zásaditých potravinách…např. citrón je zasadotvorný…a jakou má asi tak chuť?…a třeba mléko kyselinotvorné…není to o chuti, ale o PH…

před 2922 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Lamalam

Funna > Není to o chutí ale o pH? Nějak tomu nerozumím, citron chutná kysele a pH má taky kyselé. Jak se projevuje jeho zásadotvornost?

před 2922 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek