cochee
Podobným „potravinám,“ které nerostou na poli anebo se nepasou na
louce, ale vyrábí je v továrně stroje (byť z přírodních surovin podle
seznamu… na to nedbám, papír snese cokoliv) se programově vyhýbám,
právě ta kvanta cukru podle mého názoru způsobují to, že ano, budeš
jíst vyloženě špatně. Přesně čtvrtinu objemu tvoří vyloženě cukry,
to je hovadismus velmi hrubého zrna. Kladný vliv těch obilovin to bohužel
nemá šanci vyvážit.
Ametyst
Potravina má být jednoduchá, a tím i stravitelná: pokud tam jsou
3 nebo 4 druhy cukru, je to špatně. Má to být sladké, fajn: ale proč
ještě navíc glukóza a škroby? Trávení je pak ztížené, a není divu,
že po tak složitých chuťovkách tělo tloustne.
da ny
Netuším, jaké máte představy o zdravých potravinách a o zdravé.
Dnes se obecně omezují nejen cukry (překyselení organismu), ale
i obiloviny, zejména bílá mouka (bakelit). Mám výhrady ke konzumaci
slunečnicového oleje (ale dobrý konzervant, aby zboží v regálech dlouho
vydrželo) a kukuřici.
Pokud se kuličkami nebudete cpát denně (rádoby snídaně, přesnídávka),
tak proti občasné konzumaci nemám námitky. Strava má být pestrá a
strávníkovi chutnat. Osobně dám přednost jiným pokrmům, i sladkostem.
Tyto kuličky si pořizovat nebude. :D V obchodech jsou daleko
horší věci.
Drap
Myslím si, že jsou zřejmě sladké.
nyjono
Tak se neptej, když se cukru stejně vyhýbat nechceš. I když víš, že
to je nezdravé.