Avatar uživatele
Deli

Co musím mít, abych mohla prodávat své – doma upečené – koláče? A třeba marmelády, kompoty?

Vím, že musím mít ŽL, dál asi potravinářský průkaz, co dál???
Doplňuji:
Díky, Terryle, tak nějak to taky „tuším“, ale nevíte někdo co PŘESNĚ musím splňovat a mít? Kde to vyřídit? Přeci nemají všichni, co prodávají své výrobky na trzích apod. extra provozovnu???

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: Deli

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? fortin, GM, chudst, hanny 2, suaeda, anonym před 4967 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Terryle

Hlavně asi hrozně moc trpělivosti a vytrvalosti s úřadama a hygienou :o/
Mám pocit, že na to taky musíš mít speciální prostory (zvláštní místnost), kde budeš připravovat jenom věci na prodej.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Jambalaya

No, já bych v první řadě vyzkoušela, jestli by to nebylo na příležitostný příjem, než zařizovat provozovnu a komplikovat to se živnosťákem.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
elektrikář

Poptejte se na hygienické stanici.Jsou normy na potravinářské provozy. Většinou chtějí nerez stoly kermické obklady splachovací podlahu.Dřezy zvlášť umyvadla na ruce bezdotykové baterie na vodu.Větrání.Nemusí to být veliké viděl jsem takovou výrobnu u domku udělanou z garáže.Místo vrat osadili okno.
Doplňuji:
U pěstitele okurek jsem viděl " zavařovací hrnec" Z velkého kotle na polévku. Nad ním mněl otočné rameno s vrátkem. Klece z okurkami spouštěl do vodní lázně.Sterilizoval v něm i kysané zelí.

Upravil/a: elektrikář

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Finance a podnikání