marci1
Pivo obsahuje hořčiny, které podporují tvorbu trávicích šťáv a tedy
i chuť k jídlu. Navíc má vysoký glykemický index, takže snadno vyvolá
i hlad.
A v tom to právě je! Výzkum mezi zaměstnanci pivovaru v Plzni kdysi
zjistil, že nadváhu neměli přímo z piva, jak se domnívali, ale
z tučného jídla – po pár pivech totiž dostali tzv. pivní hlad, a ten
„mrkví neošidíš“. Samozřejmě, že roli hraje i energie v pivu
obsažená. Není jí málo:
pivo 10° – 1300 kcal
pivo 12° 1400 kcal
pivo tmavé 2100 kcal
🙂
https://zena.aktualne.cz/zdravi/proc-z-piva-rostou-bricha/r~i:article:755196/
xiperio
Zrychlený metabolismus. Však si dáváme před jídlem aperitiv, aby nám
chutnalo.
Kepler
Působí jako aperitiv, hořký lupulin povzbuzuje chuť k jídlu. Když ale
vsákneš metr piv, tak na nějaký hlad zapomeneš.
da ny
Vitamíny skupiny B, významně podporují chuť k jídlu. Kdo nechce
přibrat (chce hubnout),
užívají se po jídle. Pivo by se mělo pít před jídlem (ne po něm, ne
studené, po teplém mastném), jako aperitiv. Proto se dříve v hospůdkách
používaly ohřívače do půllitru.Jedná se však o sklenku (do 3 dl), pár
piv už je po jednom litru, většinou na devastaci/zátěž ledvin. Takový
pijan se stává už jen průtokovým ohřívačem této tekutiny. :D
Upravil/a: da ny