Doplňuji:
Já šmorny neznám a dnes čtu recept v časopisu Blesk Hobby-přepíši ho
sem. Brambory uvařte ve slupce den předem.
Oloupané je nastrouhejte .Sádlo nebo máslo zpěňte na větším
pekáči,přisypte mouku a lehce opečte.Nakonec přidejte nastrouhané brambory
tak, aby vznikla směs podobná drobence .Tu opékejte na mírném ohni , občas
z lehka protřepejte a dochuťte solí.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, takhlene, flodur před 5121 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jsou to sladké pokrmy.
Šmorny se dělají z krupice, a dalších přísad.Uvaříme vlastně krupici
a vaříme na pánvi. Za stálého míchání vzninou kousky – jakýsi
trhanec.
Šlejšky se dělají z bramborového těsta, jinak také bramborové šulánky. Podávají se většinou s mákem. Občas dělávám.
0 Nominace Nahlásit |
Za mého mládí se šlejšky krmily husy aby byly pěkně tlusťoučké a
měly hodně sádla na posvícení.
Nevím jestli se to ještě někde dělá, ale to kdyby vyděli ochránci
zvířat ........... !!
Dělaly se tak jak píše annas, jenom na tu chuť se moc nekoukalo.
To druhé neznám.
0 Nominace Nahlásit |
Hanulko, možné to je. Ale já znám pokrm šmorn, který je rovněž z krupice. Jde o krajové obměny.
annas | 5913 | |
Drap | 4670 | |
led | 3016 | |
Kepler | 2836 | |
marci1 | 2244 | |
zjentek | 1678 | |
ivzez | 1445 | |
aliendrone | 1443 | |
quentos | 1428 | |
elkon | 1366 |
Divadlo |
Etiketa |
Kulturní akce |
Literatura |
Náboženství |
Ostatní kultura a společnost |
Historie |