Luštěniny, tvaroh, drůbeží prsa, hovězí maso, ryby, vejce, tvrdé
sýry.
1g bílkovin na 1kg hmotnosti
Z živočišného zdroje získáte plnohodnotné bílkoviny (včetně až
19 aminokyselin)
Z rostlinného – neplnohodnotné, nutno dodat aminokyseliny ( kombinací)
..
Tvarůžky mají sice hodně proteinu, ale je lépe s nimi ve stravě šetřit
;)
Viz. zdroje bílkovin
http://www.stob.cz/vyziva-zakladni-ziviny/prehledna-tabulka-zdroju-bilkovin
http://fityou.cz/prirodni-zdroje-bilkovin-potravinach/
http://cs.wikipedia.org/wiki/Biologick%C3%A1_hodnota_protein%C5%AF
http://www.wikiskripta.eu/index.php/B%C3%ADlkoviny_v_potrav%C4%9B
Doplňuji:
I zde jsou nějaké dobré rady :)
http://kulturistika.ronnie.cz/c-118-bilkoviny--ale-z-ceho-.html
Upravil/a: da ny
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3731 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2005 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1317 | |
zjentek | 1191 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 945 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |