Biotin – vitamin H produkuje v lidském těle střevní bakterie. Je nezbytný pro rozklad mastných kyselin a cukrů, pro tvorbu tuků a pro vylučování rozpadných produktů bílkovin. Jeho nedostatek se projevuje slabostí, únavou, snížením chuti k jídlu, vypadáváním vlasů a depresemi. Může k němu dojít po vysoké konzumaci vaječných bílků, po dlouhodobé léčbě antibiotiky a jinými protimikrobiálními léky.
Relativně bohatá na biotin jsou játra, ořechy, boby, vaječný žloutek, květák, kvasnice.
Denní příjem 100 – 200 mcg pokrývá potřebu organismu.
Zdroj: http://vitainfo.cz/eshop/detail.php?idzb=8
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3377 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 950 | |
elkon | 938 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |