Avatar uživatele
dmatejek777

Co je to „ztracené“ nebo „zastřené“ vejce?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4062 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
www

Jedná se o způsob kuchyňské přípravy rozklepnutého vejce ve vodní lázni, kdy se bílek zcelí a drží tekutý žloutek uvnitř:

Zdroj: hobby.idnes.cz/ztra­cene-vejce-0p9-/hobby-domov.aspx?c=A121203­_115831_hobby-domov_bma

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
NikkiD

Speciální úprava vejce, používá se i název vejce Benedikt.

http://www.ipri­ma.cz/novinky/vi­deo-priprava-ztraceneho-vejce

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
štamgast

Voda se dá vařit ale nesmí bublat (90°C), kápne se tam trocha octa, udělá se tam vír a vyklopí vejce (bez skořápky). Žloutek se „obalí“ bílkem, proto ztracené.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Je to kuchyňská úprava vejce vyklepnutého opatrně do okyselené a osolené vroucí vody. Pouřívá se do obložených misek nebo ke koprové omáčce.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek