Spše to zřejmě bude nevyváženou stravou. Podrobnější informace ti může sdělit pouze lékař po vyšetření.
0 Nominace Nahlásit |
Kromě nezdravé stravy, nadváhy a nedostatku pohybu mohou cholesterol zvyšovat onemocnění jako cukrovka, snížená funkce štítné žlázy, onemocnění jater, ledvin nebo chronické onemocnění slinivky. Kouření snižuje hladinu hodného cholesterolu, alkohol zvyšuje špatný cholesterol. Další možnou příčinou je rodinná historie. Pokud se v rodině vyskytuje zvýšený cholesterol, je možnost dědičného výskytu, bez toho, aby by měl člověk rizikové předpoklady: nadváhu, nezdravé stravování, nedostatek pohybu atd. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Bylo prokázáno, že ty škody na zdraví, které byly po léta přičítány konzumaci tuků, ve skutečnosti způsobil rafinovaný cukr a výrobky obsahující cukr.
0
před 1379 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Referenční hodnoty (tabulky) se neustále mění a to tak, aby co
největšímu
množství lidí bylo „třeba“ předepsat léky a „nejlépe“
nebezpečné statiny.
Na dědičný výskyt bych příliš nedala :) Jde spíše o špatné rodinné
stravovací
návyky, tradiční jídelníček. Hypercholesterolémii mají často
i štíhlí lidé a děti.
Nejčastěji jde o špatný stav cév. Když je céva „zdravá“,
cholesterol se nemá
kde usazovat. Na tom musí člověk zapracovat sá, Především nepoužívat
nevhodné tuky. Zejména rostlinné, typu *ama, *era, *lora, ztužené tuky,
slunečnicový olej (často používaný jako konzervant u průmyslově
vyráběných potravin). Je nejlevnější a neznalé hospodyňky na něm
připravují už nemluvňatům vše.
Jen 2 oleje jsou „vhodné a zdravé“ pro člověka. Mají dostatek omegy
3.
Sledovat podíl SAFA, MUFA, PUFA.
Hořčík je jedním z nejdůležitějších prvků, který se podílí na
dobrém stavu cév
(80% lidí má jeho deficit a když doplňuje, tak nevhodnou formou, pak
potřeba
dnes a denně a přisvojí se ho nedostatek, jen „projde“).
Zamyslete se též nad nad životosprávou obecně, nad psychickým
rozpoložením, zbytečným stresem.
Často bývá nedostatek křemíku a zvýšená hladina HCY (vždy i u KVO a
mnoha dalších onemocnění).
Upravil/a: da ny
0
před 1379 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nevhodnou stravou a nedostatkem pohybu.
Nejíst ztužené pokrmové tuky, palmový atd. Příliš mnoho tuků a
vápníku škodí. Nejíst potraviny obsahují škodlivý cholesterol.
Jíst více ovoce a zeleniny. Více pohybu, chodit pěšky.
Drap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2005 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1317 | |
zjentek | 1191 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 945 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |