Dejme tomu zpomalit své životní pochody na minimum, dejme tomu na 20 nebo 50 let a pak se nechat probudit? Pár let pobýt v nové současnosti, poznat, co se ve světě změnilo a pak hurá zpátky do sarkofágu. Třeba by už pak uměli vyléčit vaše nemoci. Nebo byste měli strach, že vás už nikdo neprobudí? Případně, že byste se probudili do pustiny a zdevastovaného světa?
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? jirka F, Complex před 2113 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Mě by stačila hibernace každý rok od poloviny října do poloviny dubna. 😁
2Kdo udělil odpovědi palec? Kepler, Jiří Bohumil
před 2113 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nikoliv. Bál bych se budoucnosti. Za 20 nebo 50 let by se určitě zhoršily klimatické podmínky Země, a to je jeden z hlavních důvodů, proč bych byl proti.
Pokud jde o kriogeniku, tak už byl zmražen celý člověk. Byla to asiatka trpící rakovinou. V současné době je ale problematické rozmražení, protože tím dojde k poškození buněk. Snad se to v budoucnu spraví.
0 Nominace Nahlásit |
Mně by stačil každoroční zimní, ale ještě spíše letní spánek. Prospat ta letní vedra a probudit se až na podzim. I zimu mám radši než léto v posledních letech.
0 Nominace Nahlásit |
Ne-e… když se již DNES děje toto.. https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zmena-klimatu-meni-sykorky.-roztomili-ptacci-take-umi-uklovat-lejsky-a-vyzobat-jim-mozek?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu ..tak jak se bude chovat člověk za takovejch deset, dvacet let?
0 Nominace Nahlásit |
Rokio: v případě kryogeniky nastává problém už ve fázi zmrazení. Lidské tělo tvoří ze 70% voda, krystalky ledu potrhají buněčné stěny a to je nenávratný konec. Není cesta zpátky, tudy vlak nejede.
S tou krystalizací vody to nejni tak úplně pravda. Jsou organismy, které uměj nahradit vodu v buňkách tuším glugozou, která nekrystalizuje a nerozpíná se. Umí to nějaký druh žab. Voda taky krystalizuje pouze při „pomalém“ zmrazování. Kouzlo tedy je zmrazit prudce. V zásadě to platí i u masa, ovoce, zeleniny i dalších věcí v mrazáku: Správně se má mrazák zapnout naněkolik hodin zapnout naplno a až pak do něj věci vložit. Pak teprve stáhnout na 18 st. Hluboké zmrazování tak v zásadě funguje. Obráceně se tak vlastně dělá „křehčení“ kuřecího masa: Nadopuje se vodou, napícháním, nebo naložením, a pak pomalým zmražením. Vzniknou ty poměrně velké krystalky vody, které učiní maso křehčím.
Ono je to vlastně dobře. Kdyby tomu tak nebylo, umíš si představit těch klíšťáků a blech i PO TUHÝ ZIMNĚ? Všecko by přežilo! ;)
Drap | 8229 | |
led | 4070 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2779 | |
zjentek | 2725 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |
Aktuality |
Zábava a ostatní |