Avatar uživatele
Kepler

Chtěli byste občas hibernovat?

Dejme tomu zpomalit své životní pochody na minimum, dejme tomu na 20 nebo 50 let a pak se nechat probudit? Pár let pobýt v nové současnosti, poznat, co se ve světě změnilo a pak hurá zpátky do sarkofágu. Třeba by už pak uměli vyléčit vaše nemoci. Nebo byste měli strach, že vás už nikdo neprobudí? Případně, že byste se probudili do pustiny a zdevastovaného svě­ta?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? jirka F, Complex před 2113 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Edison

Mě by stačila hibernace každý rok od poloviny října do poloviny dubna. 😁

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Rokio

Nikoliv. Bál bych se budoucnosti. Za 20 nebo 50 let by se určitě zhoršily klimatické podmínky Země, a to je jeden z hlavních důvodů, proč bych byl proti.

Pokud jde o kriogeniku, tak už byl zmražen celý člověk. Byla to asiatka trpící rakovinou. V současné době je ale problematické rozmražení, protože tím dojde k poškození buněk. Snad se to v budoucnu spraví.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Ne. Dobře už bylo.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Mně by stačil každoroční zimní, ale ještě spíše letní spánek. Prospat ta letní vedra a probudit se až na podzim. I zimu mám radši než léto v posledních letech.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Ne-e… když se již DNES děje toto.. https://ekolis­t.cz/cz/zpravo­dajstvi/zpravy/zme­na-klimatu-meni-sykorky.-roztomili-ptacci-take-umi-uklovat-lejsky-a-vyzobat-jim-mozek?utm_sou­rce=www.seznam­.cz&utm_medium=sek­ce-z-internetu ..tak jak se bude chovat člověk za takovejch deset, dvacet let?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Shoda s Edisonem.:-)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

Rokio: v případě kryogeniky nastává problém už ve fázi zmrazení. Lidské tělo tvoří ze 70% voda, krystalky ledu potrhají buněčné stěny a to je nenávratný konec. Není cesta zpátky, tudy vlak nejede.

před 2113 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Edison

S tou krystalizací vody to nejni tak úplně pravda. Jsou organismy, které uměj nahradit vodu v buňkách tuším glugozou, která nekrystalizuje a nerozpíná se. Umí to nějaký druh žab. Voda taky krystalizuje pouze při „pomalém“ zmrazování. Kouzlo tedy je zmrazit prudce. V zásadě to platí i u masa, ovoce, zeleniny i dalších věcí v mrazáku: Správně se má mrazák zapnout naněkolik hodin zapnout naplno a až pak do něj věci vložit. Pak teprve stáhnout na 18 st. Hluboké zmrazování tak v zásadě funguje. Obráceně se tak vlastně dělá „křehčení“ kuřecího masa: Nadopuje se vodou, napícháním, nebo naložením, a pak pomalým zmražením. Vzniknou ty poměrně velké krystalky vody, které učiní maso křehčím.

před 2113 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Rokio

Kepler: Aha. To jsem nevěděl.

před 2113 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

Ono je to vlastně dobře. Kdyby tomu tak nebylo, umíš si představit těch klíšťáků a blech i PO TUHÝ ZIMNĚ? Všecko by přežilo! ;)

před 2113 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek