Okopírovala jsem vám kousek z odkazu. Loupe se uvařená.
U uvařené cizrny je loupání slupek velmi snadné, cizrnu jednoduše
scedíte a přelijete rychle velmi studenou vodou. Necháte chvíli odležet a
zchladit. Začne se odlupovat jemná slupka z kuliček a pouhým promnutím
rukou uvolněné slupky vyplavou na hladinu a vy je můžete slít.
Pokud patříte ke zdravým strávníkům, slupky odstraňovat nemusíte.
Zdroj: http://www.zdrave-recepty.cz/clanek/jak-na-cizrnu/
0 Nominace Nahlásit |
Díky uvaření se asi namočí.
Ptáš se kdy ji oloupat?
Nejdřív namočit, pak uvařit a pak oloupat.
http://www.varimezdrave.cz/jak-uvarit-a-pripravit-cizrnu
0 Nominace Nahlásit |
cizrnu si namoč jako se máčel hrách klidně ji nyní namoč a nech do zítra – ráno vodu slej a dej čerstvou v poledne začni vařit a uvařenou scedíš a propláchneš na cedníku studenou vodou a slupky se ti začnou oddělovat
0 Nominace Nahlásit |
Cizrna jinak také zvaná římský hrách je velice chutná luštěnina. Jediná její nevýhoda je, že i přes delší čas namáčení ve vodě se vaří příšerně dlouho.
0 Nominace Nahlásit |
Namočil bych přes noc a pak uvařil, nebude se pak vařit tak dlouho. Já na to většinou nemám čas, tak si cizrnu kupuji už uvařenou v konzervě. Teď jsem ji zrovna viděl v akci v Hrušce, leták když tak najdete tu: https://www.kimbino.cz/hruska/aktualni-letak-od-utery-27-08-2019/ :) Tak když tak zkuste :)
Pročti si pořádně připojené odkazy.
je to jako s např.fazolemi.
Nic neuspěcháš. Tyto potraviny vyžadují na přípravu čas.
Na pár hodin je namočit, lépe přes noc, uvařit a pak se slupka oloupe
skoro sama.
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |