Avatar uživatele
zjentek

Čerstvé, sušené, nebo fetmentované byliny? Kterému (viz úvod) způsobu přípravy bylinných výluhů dáváte přednost?

Macerát, odvar, výluh.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? replicator před 2499 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Bylinné výluhy, kromě pár čajů, nepoužívám. Když tak si je koupím už usušené. Jinak: vydušené houby a celerovou nať do polévky výhradně hluboce zamražuju, zdá se mi to jako nejlepší způsob.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
da ny

Já sušeným, z důvodu nejjednodušší dostupnosti, stále po ruce (obvykle zakoupené).
Jindy extrakt (kapky, třeba šalvěj), tinktury a homeopatika (lichořeřišnice, vlaštovičník aj.).
Některé doma (v bydlišti) posbírané bylinky, by moc zdravé nebyly…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek