Avatar uživatele
postcd

Byo by zdravotně lepší odšťavnit kopřivu místo vyluhování ve vroucí vodě?

Třeba mám 50 kopřiv a vyluhuji je ve vroucí vodě a naproti tomu když bych použil nějaký lis, který by z toho získal šťávu lisováním za studena. A tu šťávu bych například nalil do chladnější převařené vody a pil? Případně pokud by bylo to lisování mnohem lepší, tak jaký lis pořídit pro tento účel, jak to najít na internetu.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3188 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Šťáva ze syrových kopřiv je vitaminová bomba, ale u citlivějších můž způsobi alergii.

"Čerstvou kopřivovou šťávu získáme z listů nejlépe pomocí odšťavňovače. V uzavřené nádobě vydrží v chladničce nejdéle 2 dny, můžeme ji v malých dávkách i zmrazit a před použitím zase rozmrazit.

Čerstvá šťáva bez tepelného zpracování, obsahuje vitamin E a K, může výrazně ovlivnit metabolické funkce organismu, vzhled pokožky i vlasů. Užíváme po 2 týdny třikrát denně 1 polévkovou lžíci rozpuštěnou ve vodě nebo čaji."

http://www.la­buznik.cz/clan­ky/kopriva-zahavy-zazrak/

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?johana 56 Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek