Avatar uživatele
Tom20

Anketa-Co si myslíte o jídlech z konzervy?

Zajímá mě váš názor ne podle toho,jestli je to rychle uvařený a není s tím práce nebo podle ceny,ale jaký je váš názor na jídlo z konzerv obecně.
Doplňuji:
Díky všem za názory.Jinak konzervy jsou jedno z mejch nejoblíbenějších jídel,když sou teda kvalitní :D Litovat mě nemusíte :D

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: Tom20

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? dudu, manon, anonym před 4497 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Smícham to s něčím a udělám z toho vlastní výtvor

Používám ověřené konzervy jako základ na nějaký kuchařský výtvor. Například kempování si bez konzerv nedovedu představit. Nakonec i marmeláda a kompot je svým způsobem konzerva, ne?

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
baghira

No,dá se to jíst

Jsou výborné konzervy, jsou fuj konzervy, jsou konzervy s kompletním jídlem a jsou konzervy jako podklad k vlastnímu výtvoru. Bohužel všechny odpovědi zadat nemůžu, tak aspoň takhle.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
venkovan

Je to výborná věc!

Konzervy zachránily mnoho lidí před hladem, dokázaly zachovat některé potraviny (ovoce, zeleninu, …) na období, kdy je nedostatek, výrazně zjednodušily zásobování armád.
Takže pohled na konzervy může být různý.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Avatar uživatele
dudu

No,dá se to jíst

Mezi těmito výbobky je velký rozdíl – např. konzerva za dvacku s názvem „vepřové“ je absolutně nejedlá, ovšem s názvem „vepřové maso“ s cenou okolo 40-ti korun jde docela, jako namazaná na měkký chleba konzumovat. To stejné platí o rybích konzervách – dražší sardinky jsou přece stále výborné. Dlouho jsem nenarazil na dobrý luench-meat nebo na opravdu dobrou konzervu s hotovým jídlem. A když je slušně chutnající příloha, chybí tam alespoň vzorek dobrého masa.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Damiana

No fuj,zavrhuju to,není nad domácí jídlo

Tak takhle expresivně bych zas nevyšilovala, ale masové konzervy ve stylu gulášů, polévek nebo jiných „hotovek“ mi nesmí přes práh. Nejsem líná uvařit, jsem náročná na to si pochutnat. Fakt. Zeleninu mám raději mraženou. A zavařované ovoce a hříbky nebo džemy a jiné laskominky – ale zásadně vlastní výroby! – za klasickou konzervu nepovažuji. Jak řekneš konzerva, vidím kámoše, jak na jednom výletě otevřel vepřové ve vlastní šťávě a v rosolu a tuku se tam ledabyle rozvalovalo prasečí ucho. Takže za mne – nebrat!
(Schopná tolerovat jsem někdy tak akorát tuňáka, ale toho také raději ve skle – to abych na něj lépe viděla..:-)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Je to výborná věc!

Opět mi chybí ze 6 možných variant – možnost „jiná odpověď – jaká“
(Pokud už nezmiňuji chybnou rubriku, je-li tu spešl „Jídlo a vaření“)
Jste příliš zhýčkaní konzumní společností, jediný s nadhledem replikoval venkovan, a má pravdu. Všichni zapomínáte, že konzerva má už 200 let, znamenala významný převrat nejen ve vojenství (Napoleon), ale i přispěl k výsledku posledních válek.
viz věcné odkazy, bez emocí zabarvenými subjektivními animozitami.

http://cs.wiki­pedia.org/wiki/Kon­zervace_potra­vin
P.S. Všichni, bez výjimky, využíváme širokých výhod konzervace potravin. Zkuste se vrátit o 2 staletí zpět, kdy nebyly ani ledničky a vrchol konzervace byla bečka s nakládaným zelím, slanečci v láku, sušené křížaly, uzené klobásky, suchary a svým způsobem i vinné sklepy.
Ještě s vděkem byste se pak v duchu všem konzervám, kompotům a marmeládám světa omluvili.

Zdroj: http://techne­t.idnes.cz/kon­zerva-slavi-200-let-otvirak-je-mnohem-mladsi-foi-/tec_technika­.aspx?c=A090514­_131154_sw_in­ternet_pka

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Smícham to s něčím a udělám z toho vlastní výtvor

Doplňuji:
Tak třeba červené a bílé fazole-přidám uzeninu a mám rychlé kovbojské fazole.Z vepřového ve vlastní šťávě po přidání sojových kostek a zeleniny mám rizoto. Sice moc často konzervy nekupuju,ale nezavrhuju je.

Upravil/a: iceT

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
LuK4S3k CZ

No,dá se to jíst

Doplňuji:
V konzervě si kupuju jen tuňáka

Upravil/a: LuK4S3k CZ

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Smícham to s něčím a udělám z toho vlastní výtvor

Doplňuji:
Mám ráda masové konzervy a nebo ty již předpřipravené – jenom stačí ohřát.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
www

No,dá se to jíst

Jak která. Kdepak jsou perfektní konzervy co bývaly ?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
bestanswer

Smícham to s něčím a udělám z toho vlastní výtvor

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Earl Sin

Smícham to s něčím a udělám z toho vlastní výtvor

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pizlicka

No fuj,zavrhuju to,není nad domácí jídlo

JSEM CLOVEK,NE POKUSNY KRALIK.
Doplňuji:
lado,telo neoblafneš.ono ti to jednoho dne sečte a nahlasi nedostatek,vi­taminu,nebo mineralu.v horsim pripade po dlouhodobe konzumaci techto polotovaru,muzes onemocnet.ale nikdo nebude hledat pricinu v konzumaci takovych braku,ze?

Upravil/a: pizlicka

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Rocker

No,dá se to jíst

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kamionacka09

No,dá se to jíst

Na cestach s kamionem nekdy prijdou vhod.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Poklička

No,dá se to jíst

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
láďa1

Smícham to s něčím a udělám z toho vlastní výtvor

Doplňuji:
Prý v televizi v pořadu o vaření,dělali z konzervy a nikdo to nepoznal.My na vojně jsme říkali kuchařům chemici a ti vařili s konzerv.

Upravil/a: láďa1

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
manon

No fuj,zavrhuju to,není nad domácí jídlo

Doplňuji:
Beru na milost jen ve výjimečných případech, jednou do roka se dá sníst z nouze i paštika, ale jinak raději alespoň přibližně vím, co jím :) a tak se snažím konzervám vyhýbat. Výjimkou je občas pomazánka z rybiček či tuňák do salátu a ještě fazole, které když se do nich přidá pár ingrediencí, jsou poživatelné :)

Litovat Tě nebudu, popřeji tedy dobrou chuť :) Ale občas zkus změnu, vždyť ukuchtit něco jednoduchého nedá zas takovou práci a s internetem k ruce to zvládne i začátečník :)

Upravil/a: manon

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
quentos

No fuj,zavrhuju to,není nad domácí jídlo

díky, nechci. To je to nejhorší, co může bejt – cpou do toho chemii, místo aby použili přírodní konzervanty (třeba alkohol ;{)>

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
baghira

iceT: rizoto bez rýže, no to je něco :)

před 4499 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
iceT

jo jasně,bez rýže je to bomba a s rýží ještě větší,ale myslela jsem,že tu rýži si snad každý domyslí,nebudu tu přece vypisovat celý pracovní postup…:-))

před 4499 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek