Zajímá mě váš názor ne podle toho,jestli je to rychle uvařený a není
s tím práce nebo podle ceny,ale jaký je váš názor na jídlo z konzerv
obecně.
Doplňuji:
Díky všem za názory.Jinak konzervy jsou jedno z mejch nejoblíbenějších
jídel,když sou teda kvalitní :D Litovat mě nemusíte :D
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? dudu, manon, anonym před 4460 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Smícham to s něčím a udělám z toho vlastní výtvor
Používám ověřené konzervy jako základ na nějaký kuchařský výtvor. Například kempování si bez konzerv nedovedu představit. Nakonec i marmeláda a kompot je svým způsobem konzerva, ne?
0 Nominace Nahlásit |
No,dá se to jíst
Jsou výborné konzervy, jsou fuj konzervy, jsou konzervy s kompletním jídlem a jsou konzervy jako podklad k vlastnímu výtvoru. Bohužel všechny odpovědi zadat nemůžu, tak aspoň takhle.
0 Nominace Nahlásit |
Je to výborná věc!
Konzervy zachránily mnoho lidí před hladem, dokázaly zachovat některé
potraviny (ovoce, zeleninu, …) na období, kdy je nedostatek, výrazně
zjednodušily zásobování armád.
Takže pohled na konzervy může být různý.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit |
No,dá se to jíst
Mezi těmito výbobky je velký rozdíl – např. konzerva za dvacku s názvem „vepřové“ je absolutně nejedlá, ovšem s názvem „vepřové maso“ s cenou okolo 40-ti korun jde docela, jako namazaná na měkký chleba konzumovat. To stejné platí o rybích konzervách – dražší sardinky jsou přece stále výborné. Dlouho jsem nenarazil na dobrý luench-meat nebo na opravdu dobrou konzervu s hotovým jídlem. A když je slušně chutnající příloha, chybí tam alespoň vzorek dobrého masa.
0 Nominace Nahlásit |
No fuj,zavrhuju to,není nad domácí jídlo
Tak takhle expresivně bych zas nevyšilovala, ale masové konzervy ve stylu
gulášů, polévek nebo jiných „hotovek“ mi nesmí přes práh. Nejsem
líná uvařit, jsem náročná na to si pochutnat. Fakt. Zeleninu mám raději
mraženou. A zavařované ovoce a hříbky nebo džemy a jiné laskominky –
ale zásadně vlastní výroby! – za klasickou konzervu nepovažuji. Jak
řekneš konzerva, vidím kámoše, jak na jednom výletě otevřel vepřové ve
vlastní šťávě a v rosolu a tuku se tam ledabyle rozvalovalo prasečí
ucho. Takže za mne – nebrat!
(Schopná tolerovat jsem někdy tak akorát tuňáka, ale toho také raději ve
skle – to abych na něj lépe viděla..:-)
0 Nominace Nahlásit |
Je to výborná věc!
Opět mi chybí ze 6 možných variant – možnost „jiná odpověď –
jaká“
(Pokud už nezmiňuji chybnou rubriku, je-li tu spešl „Jídlo a
vaření“)
Jste příliš zhýčkaní konzumní společností, jediný s nadhledem
replikoval venkovan, a má pravdu. Všichni zapomínáte, že konzerva má už
200 let, znamenala významný převrat nejen ve vojenství (Napoleon), ale
i přispěl k výsledku posledních válek.
viz věcné odkazy, bez emocí zabarvenými subjektivními animozitami.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Konzervace_potravin
P.S. Všichni, bez výjimky, využíváme širokých výhod konzervace potravin.
Zkuste se vrátit o 2 staletí zpět, kdy nebyly ani ledničky a vrchol
konzervace byla bečka s nakládaným zelím, slanečci v láku, sušené
křížaly, uzené klobásky, suchary a svým způsobem i vinné sklepy.
Ještě s vděkem byste se pak v duchu všem konzervám, kompotům a
marmeládám světa omluvili.
6Kdo udělil odpovědi palec? manon, iceT, anonym, Kamionacka09, anonym, anonym
před 4462 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Smícham to s něčím a udělám z toho vlastní výtvor
Doplňuji:
Tak třeba červené a bílé fazole-přidám uzeninu a mám rychlé kovbojské
fazole.Z vepřového ve vlastní šťávě po přidání sojových kostek a
zeleniny mám rizoto. Sice moc často konzervy nekupuju,ale nezavrhuju je.
Upravil/a: iceT
0 Nominace Nahlásit |
No,dá se to jíst
Doplňuji:
V konzervě si kupuju jen tuňáka
Upravil/a: LuK4S3k CZ
0 Nominace Nahlásit |
Smícham to s něčím a udělám z toho vlastní výtvor
Doplňuji:
Mám ráda masové konzervy a nebo ty již předpřipravené – jenom
stačí ohřát.
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
No fuj,zavrhuju to,není nad domácí jídlo
JSEM CLOVEK,NE POKUSNY KRALIK.
Doplňuji:
lado,telo neoblafneš.ono ti to jednoho dne sečte a nahlasi
nedostatek,vitaminu,nebo mineralu.v horsim pripade po dlouhodobe konzumaci
techto polotovaru,muzes onemocnet.ale nikdo nebude hledat pricinu v konzumaci
takovych braku,ze?
Upravil/a: pizlicka
0 Nominace Nahlásit |
Smícham to s něčím a udělám z toho vlastní výtvor
Doplňuji:
Prý v televizi v pořadu o vaření,dělali z konzervy a nikdo to
nepoznal.My na vojně jsme říkali kuchařům chemici a ti vařili
s konzerv.
Upravil/a: láďa1
0 Nominace Nahlásit |
No fuj,zavrhuju to,není nad domácí jídlo
Doplňuji:
Beru na milost jen ve výjimečných případech, jednou do roka se dá sníst
z nouze i paštika, ale jinak raději alespoň přibližně vím, co jím :) a
tak se snažím konzervám vyhýbat. Výjimkou je občas pomazánka z rybiček
či tuňák do salátu a ještě fazole, které když se do nich přidá pár
ingrediencí, jsou poživatelné :)
Litovat Tě nebudu, popřeji tedy dobrou chuť :) Ale občas zkus změnu, vždyť ukuchtit něco jednoduchého nedá zas takovou práci a s internetem k ruce to zvládne i začátečník :)
Upravil/a: manon
2Kdo udělil odpovědi palec? anonym, anonym
před 4460 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
No fuj,zavrhuju to,není nad domácí jídlo
díky, nechci. To je to nejhorší, co může bejt – cpou do toho chemii, místo aby použili přírodní konzervanty (třeba alkohol ;{)>
0 Nominace Nahlásit |
jo jasně,bez rýže je to bomba a s rýží ještě větší,ale myslela jsem,že tu rýži si snad každý domyslí,nebudu tu přece vypisovat celý pracovní postup…:-))
Drap | 8229 | |
led | 4070 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2779 | |
zjentek | 2725 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |
Aktuality |
Zábava a ostatní |