Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.červenec 16:53

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.červenec 17:02

Z pohledu minerálů a vitamínů vede rýže, pokud jde o sacharidy, je to celkem vyrovnaní,

'Jsou to např. hnědé rýže, natural, které mají obecně pomalejší stravitelnost, zasytí nás na delší dobu a disponují vyšším obsahem nutričně hodnotných látek.

Svoji pozornost si jistě zaslouží také ne zcela oblíbená rýže paraboiled. Povaha jejího zpracování totiž zaručuje o něco vyšší obsah minerálů a vitaminů než ostatní bílé rýže. Pořád však méně než rýže natural..

--
Těstoviny se v poslední době nechovají zrovna vysoké oblibě a jejich konzumace je obecně nižší než v případě rýže nebo brambor. Jedním z důvodů může být strach z lepku (brambory a rýže jsou samozřejmě bezlepkové), ale také častá kombinace s tučnými omáčkami bez vyššího podílu bílkovinné složky.

Podobně jako u rýže, těstoviny nabývají na svém objemu zhruba trojnásobně. Zastávají koncentrovaný zdroj sacharidů bez výrazného množství tuků, bílkovin nebo vlákniny, díky tomu mají nižší sytivost. V kombinaci s kvalitní bílkovinou a zdrojem vlákniny, kterou je třeba dušená zelenina, nebo ve verzi celozrnné, se však může hodit po vysoce náročné fyzické aktivitě, ale i jako běžná součást racionální výživy."

Pokud jde o zdroj sachaaridů, zdroje jsou dost podobné a je třeba sledovat několik základních fakt, stejně jako kombinovat s dostatkem bílkovin a rozumným množstvím kvalitních tuků. Přesně to je základ racionální fitness výživy."

Podrobnosti v odkazu.

https://www.ex­trifit.cz/cs/blog/­clanok/ryze-testoviny-nebo-brambory-ktery-zdroj-sacharidu-je-pro-moje-svaly-nejlepsi-