Odpověděl/a – 14.červenec 16:53
Odpověděl/a – 14.červenec 17:02
Z pohledu minerálů a vitamínů vede rýže, pokud jde o sacharidy, je to celkem vyrovnaní,
'Jsou to např. hnědé rýže, natural, které mají obecně pomalejší stravitelnost, zasytí nás na delší dobu a disponují vyšším obsahem nutričně hodnotných látek.
Svoji pozornost si jistě zaslouží také ne zcela oblíbená rýže paraboiled. Povaha jejího zpracování totiž zaručuje o něco vyšší obsah minerálů a vitaminů než ostatní bílé rýže. Pořád však méně než rýže natural..
--
Těstoviny se v poslední době nechovají zrovna vysoké oblibě a jejich
konzumace je obecně nižší než v případě rýže nebo brambor. Jedním
z důvodů může být strach z lepku (brambory a rýže jsou samozřejmě
bezlepkové), ale také častá kombinace s tučnými omáčkami bez vyššího
podílu bílkovinné složky.
Podobně jako u rýže, těstoviny nabývají na svém objemu zhruba trojnásobně. Zastávají koncentrovaný zdroj sacharidů bez výrazného množství tuků, bílkovin nebo vlákniny, díky tomu mají nižší sytivost. V kombinaci s kvalitní bílkovinou a zdrojem vlákniny, kterou je třeba dušená zelenina, nebo ve verzi celozrnné, se však může hodit po vysoce náročné fyzické aktivitě, ale i jako běžná součást racionální výživy."
Pokud jde o zdroj sachaaridů, zdroje jsou dost podobné a je třeba sledovat několik základních fakt, stejně jako kombinovat s dostatkem bílkovin a rozumným množstvím kvalitních tuků. Přesně to je základ racionální fitness výživy."
Podrobnosti v odkazu.