Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 12.červenec 23:59

„Existuje pravé italské tiramisu?
Tento dezert je natolik populární po celé Itálii, že vzniklo několik regionálních úprav a variací. A tak i Babicovo tiramisu s rumem by v Itálii prošlo, ovšem bez toho jeho „tričku“ s ovocem a citronovou kůrou. Do tiramisu se opravdu v některých částech Itálie dává rum. Jinde je to zase víno marsala, koňak nebo dokonce whiskey. V použití alkoholu panuje nejvíce odlišností a názorových rozporů.“
http://tomichut­na.cz/prave-tiramisu-mascarpone
https://fresh­.iprima.cz/re­cepty/tiramisu
Příprava není složitá, je určen k brzké konzumaci.
Ničím se již nedochucuje.
Celkem mi i chutná, kakao ale moc nemusím…

Dávám přednost jiným dezertům. Pečenému těstu. Domácím koláčům, koláčkům a buchtám. Studené tvarohové dezerty s ovocem nebo piškoty s ovocem a kysanou smetanou.
Dorty a zákusky mít nemusím Nemám ráda Sachr. Potahované dorty.
Když dort s krémem, tak odlehčený a s rumem :)

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.červenec 0:04

„Existuje pravé italské tiramisu?
Tento dezert je natolik populární po celé Itálii, že vzniklo několik regionálních úprav a variací. A tak i Babicovo tiramisu s rumem by v Itálii prošlo, ovšem bez toho jeho „tričku“ s ovocem a citronovou kůrou. Do tiramisu se opravdu v některých částech Itálie dává rum. Jinde je to zase víno marsala, koňak nebo dokonce whiskey. V použití alkoholu panuje nejvíce odlišností a názorových rozporů.“
http://tomichut­na.cz/prave-tiramisu-mascarpone
https://fresh­.iprima.cz/re­cepty/tiramisu
Příprava není složitá, je určen k brzké konzumaci.
Ničím se již nedochucuje.
Celkem mi i chutná, kakao ale moc nemusím… Používala jsem Amaretto.

Dávám přednost jiným dezertům. Pečenému těstu. Domácím koláčům, koláčkům a buchtám. Studené tvarohové dezerty s ovocem nebo piškoty s ovocem a kysanou smetanou.
Dorty a zákusky mít nemusím Nemám ráda Sachr. Potahované dorty.
Když dort s krémem, tak odlehčený a s rumem :)