Odpověděl/a – 15.červen 0:54
Potraviny. jídla, lze vážit za účelem sledování kalorické hodnoty
v syrovém/nevařeném stavu.
Nebo jsou v tabulkách (aplikace), uvedeny i porce vařené a jídla.
To dá rozum, že někdy je to , u některých potravin VHODNĚJŠÍ.
HLAVNĚ u masa.
S kaloriemi se především hlídá příjem bílkovin.
Běžně se „počítá“ s úbytkem 20% z hmotnosti syrového masa.
Nedávno jsem vážila (ne pro sebe) rybu. Ztráta byla 50%.
U masa je ztráta 30 – 40%, téměř běžná.
Masu je často nacucané vodou. U nás i 2 řezníci maso máčí 😁
Výdělky je zřejmě těší…
Vy pak máte méně kalorií, méně bílkovin.
Další možností je, že než uložíte maso do mrazáku, kromě
naporcování
a zabalíčkováním, si ho také zvážíte.
Po ROZMRAŽENÍ MASA, si ho snadno zvážíte.
Z mraženého masa se nevaří.
Hodnoty máte stejně spíše orientační.
U těstovin lze v aplikaci vyhledat i druhy značek (vařené, syrové).
U rýže také, u sušenek, pečiva z různých řetězců atd. atp.
Odpověděl/a – 15.červen 1:11
Potraviny. jídla, lze vážit za účelem sledování kalorické hodnoty
v syrovém/nevařeném stavu.
Nebo jsou v tabulkách (aplikace), uvedeny i porce vařené a jídla.
To dá rozum, že někdy je to , u některých potravin VHODNĚJŠÍ.
HLAVNĚ u masa.
S kaloriemi se především hlídá příjem bílkovin.
Běžně se „počítá“ s úbytkem 20% z hmotnosti syrového masa.
Nedávno jsem vážila (ne pro sebe) rybu. Ztráta byla 50%.
U masa je ztráta 30 – 40%, téměř běžná.
Masu je často nacucané vodou. U nás i 2 řezníci maso máčí 😁
Výdělky je zřejmě těší…
Vy pak máte méně kalorií, méně bílkovin.
Další možností je, že než uložíte maso do mrazáku, kromě
naporcování
a zabalíčkováním, si ho také zvážíte.
Po ROZMRAŽENÍ MASA, si ho snadno zvážíte.
Z mraženého masa se nevaří.
Hodnoty máte stejně spíše orientační.
U těstovin lze v aplikaci vyhledat i druhy značek (vařené, syrové).
100g těstovin. může mít kalorickou hodnotu od 3300, přes 450, 700
až 900 kalorií…
U rýže také, u sušenek, pečiva z různých řetězců atd. atp.