Odpoveď byla označena jako užitečná
Některé ano, jak se dovíte v odkazu. Všeho s mírou,.
" Pít, či nepít minerálky denně? Ne každá je k tomu vhodná
Minerálky pomohou před závodem, doplňují pro tělo důležité látky a ty „lázeňské“ umí i léčit. Jejich nezřízené pití ale může způsobit hypertenzi či ledvinové kameny nebo zvýšit cholesterol. Nutriční specialistka nám poradila, v jakém množství minerálky pít a co sledovat na etiketách.
Minerální vody se liší složením a ne všechny jsou vhodné k běžnému pití,“ vysvětluje nutriční terapeutka Kristýna Báčová ze Světa zdraví.
Podrobnosti v odkazu – z minerální vody se dělí do tří skupin,
lehce mineralizovaná voda, na běžné pití
středně mineralizovaná voda – „na chuď“
silně mineralizovaná voda – je buď pod dohledem lékaře, nebo je pít
v malém, množství pro vyřešení problému
Mohou vzniknout problémy z přemíry minerálů
Vody bychom měli pít střídat, dávat přednost jemně mineralizovaným a „silnější“ minerálky si dopřávat ve zmíněné rozumné míře (kolem 0,5 litru za den).
Nesprávně využité minerální látky z anorganických zdrojů se mohou volně pohybovat v žilách a začít se usazovat v podobě vápníkových plátů v cévách."
Upravil/a: annas
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?dust8 Nahlásit |
Cholesterol zvyšuje špatná životospráva (tuky, cukry, častá konzumace smaženého jídla, nedostatek zeleniny, nedostatek pohybu. Minerálky na to vliv nemají, ty mají vliv na ledviny, podporují vznik písku a kamenů v močových cestách, pokud má k tomu člověk dispozice.
0 Nominace Nahlásit |
Současní odborníci tvrdí, že í, že pití syceného nápoje pomáhá
odstraňovat “špatný” cholesterol a dokáže snižovat hladinu cukru
v krvi.
Většina minerálních vod je tak na sklenku denně. Pokud se jedná
o kvalitní minerální vodu. „šidítka“ a některé vody jsou vhodné
k denní konzumaci i ve větším množství.
Dnešní prodávané minerálky v PET lahvích bývají šidítka. Dlouho
vydrží a usazeniny (minerály) tam nenajdete.
Zvýšený cholesterol má různé příčiny. Proto se musí snižovat
různě/odlišně.
Je třeba si uvědomit, že dnešní babičky, maminky, předškolní a školní
zařízení ničí cévy svých dětí. Z neznalosti, v dobré víře
(ovlivněni názory „odborníků“, napříč různými obory), že je krmí
zdravě, z finančních důvodů (dostupnost potravin).
Chybí (obecně v populaci) dostatek vit. skupiny B, D, kyselina listová.
Doastatek Mg (pro správné přisvojenípotřebuje Ca), rutin, citrin. Křemík,
cholin, inozitol, lecitin (vše v obilných klíčcích i sušených). Denně
jablko.
Cévy se devastují ztuženými tky, rostlinnými „másly“ a slunečnicovým
olejem (i když je zdravější variantou konzervace u trvanlivých výrobků
= sušenky, krekry, brambůrky, konzervy, ale stále vhodnější než tk
palmový). Máslo/sádlo jídelny nepoužívají. Restaurace, jen některé
(vyšší cena).
V zúžených a takto poškozených cévách se snadno usazuje cholesterol.
Zdravou cévou přoběhne bez úhony.
Upravil/a: da ny
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3415 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2009 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1341 | |
zjentek | 1210 | |
hanulka11 | 1028 | |
elkon | 974 | |
quentos | 955 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |