Připravuji tzv česnekovou tinkturu a nebo česnekovou vodku. Dávají se tam chilli papričky a česnek nasekaný na kousky (4×4mm cca). Zajímá mě za kolik dní přibližně se vyluhuje převážná většina látek z česneku a té papričky?
Roztokem je vodka Amundsen, 38% alkoholu cca.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4116 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
a chceš to jako lék, nebo jenom „na chuť“? Ještě si o tom více přečti, než se do toho pustíš. Pokud použitý alkohol nebude mít více jak 60%, spoustu cenných ( příznivých, jak chceš) látek, o které tam zřejmě jde, do toho roztoku ani nedostaneš. Tvůj postup je takový trend homeopatie- ta umí vysvětlit, že je třeba česnek antiseptický, ale neumí vysvětlit proč. Jak která látka pracuje v těle. Proto taky spousta starších lidí dělá kupř. propolis. tinkturu (výluh) naprosto bez léčebného smyslu, protože jej máčejí ve stejné vodce. No, vlastně ne úplně bez smyslu- možná to pak pěkně voní ..nebo pěkně chutná ,)
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
zjentek: nějak doložit proč min. 60% alkoholu. Jinak je to pouze nepodložené tvrzení. To vodky ani snad nemají. V recpetu se píše právě asi 37–40% ne víc.
annas | 5283 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2637 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1349 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1066 | |
Kelt | 1005 |
Astronomie |
Fyzika |
Jazyky |
Matematika |
Sociální vědy |
Technické vědy |
Ostatní věda |