Avatar uživatele
anonym

Vnímáte rozdíl mezi pivem z doby předrevoluční a dnešní?

Mě osobně připadá to pivo čím dál horší. Tehdy moc nevydrželo, brzy se zakalilo, ale ta chuť byla někde jinde. Pasterizace a CO2 je podle mého zabiják piva. Sice máme milion druhů, ale těch pitných je málo.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? anonym, johana 56, Lamalam, gecco před 3181 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Když to porovnám,tak musím říct že dříve nebyla piva tolik natlakovaná CO2.Na druhou stranu dnes vznikají malé pivovary které mají co nabídnout.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
klumprt

Pivo z doby předrevoluční bych dneska raději už nepil.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Ano, máš pravdu. Dnešní piva, i ty z dovozu, stojí za starou belu. Pivo bývalo kalné v období švestek, stáčelo se do dřevěných, později do hliníkových beček a pokud nebyl hospodský šízuňk a staral se o pípu, pivo bylo jako křen i přesto, že bylo tlačené vzduchem. Dnes je také pivo jako křen, protože z ceny mi vyhrknou slzy!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
gecco

Jak které pivo…
Některé se nedalo pít tehdy, jiné dnes…
😉

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jepik

Kolik pivovaru bylo po revoluci v r.1989 zavřeno? Jenom v západočeském kraji pivovary Cheb, Karlovy Vary, Domažlice – vše nejprve koupil a potom následně zavřel Gambrinus. Zlikvidoval konkurenci a začal nás krmit všude přítomnou reklamou na jeho europivo „Gamrinus 10“, to samé europivo „Krušovice 10“ atd.
Dříve, když člověk cestoval po naší krásné vlasti, tak skoro v každém okresním městě byl pivovar. Mohl ochutnat pivo které tam vařili. Někdy se to nedalo pít ,ale místní si toto pivo pochvalovali. Hodně také záleželo, jaký měla dotyčná hospoda sklep ve kterém sudové pivo skladovali. Když byl studený nemusel hospodský ani to pivo moc chladit. Pivo bylo tlačeno vzduchem a ne kysličníkem jako dnes. Jak hospodský proplachoval trubky, také hodně záleželo a tak bych mohl pokračovat dále. Dnes se to začíná zlepšovat. Vzniklo spousta minipivovarů, které si nemohou dovolit vařit špatné pivo, jako některé velké pivovary, kde si připlácíš na ceně piva na každém půl litru 2 Kč ,které vynakládají na reklamu.
Je to vše o lidech a o tom jak k vaření, distribuci a prodeji čepování přistupují !!!!!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lamalam

Nevnímám, v dobách předrevolučních jsem byla na pití piva mladá.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Nevnímám. Nepiji pivo

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Emefej

Některá piva jsou horší, jiná lepší. Potěšitelné je to, že byla zastavena produkce nepitelných patoků typu Most nebo Louny.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?gecco Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek