Avatar uživatele
iceT

Uvažovali jste někdy,že

místo sladkého cukroví napečete slané zákusky?Nemyslím jednotlamky a chlebíčky,spíš něco trvanlivějšího.
Třeba můj chlap na sladké moc není,takže by byl vděčný za cokoli slaného…
Měli byste nějaké tipy na slané varianty?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? kapka, tom004, barnajka, anonym, Deli před 4720 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Deli

Můj manžel dělá slané – ale není zas tak trvanlivé, ideálně tak 3 dny.
Listové těsto, rozválí, natře vajíčkem, poté nakrájí na proužky a posype solí, kmínem, grilovacím kořením… Když je čas, tak ještě ty proužky překrucuje, než to dá péct. Tchyně peče podobné, ale z list.těsta vykrajuje třeba srdíčka a ty pak posolené a pokmínované peče.
Já zas dělám šneky – na list.těsto namažu tavený sýr, položím salám, šunku, sýr, pokapu kečupem, zaroluji, pak namažu rolku vajíčkem, rozkrájím na kolečka, ta položím na peč.papír, natřu ještě shora vajíčkem a zas sůl, kmín…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
barnajka

Víš, co můžeš zkusit? Linecký košíčky naslano. Linecký těsto je chuťově skoro neutrální, takže košíčky můžeš plnit jak sladkým krémem, tak jakoukoliv slanou pomazánkou nebo pěnou – vajíčkovou, s křenem, šunkovou,…zkrátka cokoliv, co máte rádi. Košíčky samotný ti vydží dlouho a vždycky stačí jen udělat čerstvou náplň – to je otázka 10 minut.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

teď si moc nevzpomínám na ten recept, ale bylo to něco velmi jednoduchého, myslímže jen mouka a voda-můžete do tohoto přidávat jakékoliv koření (hlavně sůl), upéct a ozdobit čímkoliv (kečup, salámy, …)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tom004

Sladké také nemusím.Stačí mi např.,výtvory z listového těsta,jedno jestli domácího,nebo koupeného.Stačí ho rozválet na tenký plát,potřít bílkem,stočit,na­krájet na špalíky cca 2 cm,naskládat (na výšku) na papír na pečení na plech,lehce zmáčknout dnem sklenice a upéct.Na ještě teplé „šneky“ stačí kapka balzamikového octa,ale opravdu kvalitní,je to dobrota.Nebo se dá plát naplnit vším možným,nadrobenou Nivou,nasekanými olivami s parmezánem,nas­kládat osušené matjesy v oleji posypané na drobno pokrájenou cibulkou,ap.Dá se použít mnoho dalších dobrot.Ale vždy,stočit,ostrým nožem nakrájet,otočit na výšku,lehce přitlačit,šneci lépe vypadají,koření podle chuti. Už jsem to vyzkoušel i s kapiemi s mletým masem,lepší je jenom hovězí.Náplně se dají vymyslet podle druhu pití.Ať manželovi a ostatním,kteří to zkusí,nebo je už znají,chutná. :))

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanulka11

často chodím na tyhle stránky ,jsou tam opravdu skvostné recepty jistě vybereš

http://www.la­buznik.com/rec_cat­s.php?ParentID=117

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arygnoc

moje drahá dělá z lístkového těsta slané tyčinky (asi 1,5 cm široké, dlouhé dle libovůle, posypané kmínem). mňam.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Ronie

Dobrý je i slaný dort… Do něj si můžete dát úplně cokoli. Většinou je teda základem toustovej chleba, nějaká pomazánka, salám, prokládat zeleninou a vajíčkem..Ale to už je pak jen na dotyčném, co mu chutná :)

Zdroj: http://www.mi­mibazar.cz/re­cept.php?id=53770

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek