Když tuky obsahují dvojnásobek kalorií oproti sacharidům a bílkovinám? Podle mě jsou sacharidy ta nejlepší výživa, nejsou to jenom cukry, ale taky škroby v obilovinách vč. rýže apod.
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? quentos, redy, marci1, jirka F, da ny před 2907 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Tloustne se z nezřízeného žraní. Je úplně jedno, jestli je to po buchtách, nebo po špeku.
Když úplně vysadíš tuky a budeš jenom na sacharidech, můžeš si způsobit zdravotní potíže (některé produkty metabolismu lipidů jsou pro organismus nezbytné, nedostatek živočišných bílkovin, rozpustnost některých vitaminů apod., však víš o co jde).
0 Nominace Nahlásit |
Obojí je v nadbytečné míře nebezpečné. .
Nebezpečné jsou limonády, hlavně s umělými sladidly (kcal mají). Sladké
baští a pijí v nadbytku děti (malé) snadněji a rychle, než tučnou krmi.
Tloustnou, než přijdou brambůrky, párky, klobásy, bůček a majonézy,
fastfood.
Je to také otázka příjmu a výdeje. Pravdou je, že po tučném jídle
stoupne i hladina cukru u diabetiků více než po konzumaci sladkosti.
I z toho plyne, že tuky v nadbytku jsou nebezpečnější.
Největrší počet obézních idí je z nepravidelné stravy, stravy
s nedostatkem živin (z malnutrice). Včetně těch, kteří jsou na
„věčné“ zeleninové dietě s nedostatkem bílkovin, sacharidů a tuků
ve stravě.
Bez tuku se kvalitně žít nedá (i důležité vitamíny se rozpouštějí
v tucích).
Na sacharidy (hlavně dopoledne) jede i mozek 😁. Ale tučná tabulka
čokolády denně to být nemusí.
Upravil/a: da ny
0 Nominace Nahlásit |
prečo toľko, aj vzdelaných ľudí tvrdí, že ketóza je super, keď je to otravný proces (veď je to jedna zo základných vecí, ktoré sa u doktora merajú v moči – ketóny majú byť na nule)?
0 Nominace Nahlásit |
Samozřejmě je rozdíl v tom, jaké cukry, sacharidy konzumujeme. Jestli ty rychlé, nebo pomalé (které se doporučují třeba i diabetikům). 🙂
0 Nominace Nahlásit |
… po sladkým se tloustne, ale bůček ve spojitosti s pivem dělá hezká těla …
0 Nominace Nahlásit |
To je vlastně správně, že ze sacharidů se tloustne. Jenže výrobci rychlého občerstvení a hotových potravin potřebují, abyste jedli sacharidy.
Sacharidy jsou levnější než bílkoviny a tuky
Sacharidy způsobují hlad a prodá se více potravin.
Z tohoto důvodu se šíří internetem dezinformace, aby se jedlo více sacharidů a zároveň to umožňuje výživovým poradcům udržet si lukrativni rito. Prostě radí, radí a pokaždé přesvědčí tlouštíka, že si to zavinil sám porušením nějakého příkazu a nákazu.
Vám chybí nějaká informace nebo vám to do sebe nezapadá, a proto se ptáte. Jenže to vám nikdo neřekne. Ani já vám to neřeknu. Proč bych jim měla kazit kšeft?. Taková sketa nejsem. Kdybyste si to chtěl nějak dovodit sám, nepodaří se vám to. Musel byste vědět, která dezinformace je nepravdivá. ¬Jenže těch dezinformací je víc a víc, takže se to zamotává a lidi pochopitelně na to nemohou přijít.
Naznačím vám: http://www.stalemladi.cz/srozumitelne-podana-zdrava-vyziva-z-historicke-kucharky/
Abyste se dopátral pravdy, musíte se vrátit zpátky do doby po válce, kdy byl potravin nedostatek, a proto žádná matoucí reklama nebyla.
Dr.Atkins umřel na choré srdce a obezitu. To ovšem nic nedokazuje. Každý musí na něco zemřít. A že s věkem přibývá obezity a chorob srdce, je známý fakt.
Upravil/a: lenkasvob
0
před 2899 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
marci: sice to není odpověď na otázku, ale co se týká diabetu, mám v tom pořád hokej. Jsou dva typy: I a II. V prvním případě nemá tělo nedostatek inzulínu, ve druhém ho nedokáže při štěpení cukrů využít. Takže vždy hyperglykemie a nedostatek pohotové energie. S tloustnutím to ale nesouvisí, spíš jde o fatální průser.
da ny: souhlas, až na ty limonády. Umělá sladidla praktickou výživnou hodnotu nemají (0 kcal) a nebezpečná by byla, kdybys těch limonád vypil denně 10 litrů. Je ale pravda, že sladkých jídel se člověk mnohem snadněji přežere, to má smysl.
Jak která sladidla → např. o sacharínu jsem kdysi četla, že obsahuje stejně (nebo dokonce více) kcal jako/než cukr.
U sladkých jídel je ještě jedno nebezpečí → poměrně často jde o tzv. prázdné kalorie. Člověk se nají a za chvíli má zase hlad…
Já už fakt nevím, jak mám vysvětlit tak jednoduchou otázku. Dietářské teorie mě nezajímají. Jde mi o přímý rozpor: proč se věří, že je to ze sladkého a bůček každého nechává v klidu, i když by se mělo tloustnout právě z tučných jídel.
U mně to rozhodně není z nezřízeného žraní, spíš z nedostatku pohybu. Jím jak vrabec, omezuju tuky, ale vyhnout se jim samozřejmě nejde. Jde mi spíše o to, jak vznikla pověra o tom, že se tloustne ze sladkého.
Drap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2005 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1315 | |
zjentek | 1190 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 943 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |