Avatar uživatele
Complex

Proč není alobal vhodný k balení silně kyselých potravin a rovněž slaných potravin?

Jde o uvolňování hliníku do potravin?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2105 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Potvrdilo to testování.

„Výsledky nám obecně potvrdily, že již všechny testované potraviny mají určitý přirozený obsah hliníku, a ke zvýšenému uvolňování hliníku dochází především při vyšší teplotě a také při jeho dlouhodobějším kontaktu (dvanáct a více hodin) s kyselými a slanými potravinami. Z výsledků rovněž vyplývá, že určité rozdíly v uvolňování hliníku mohou být i mezi jednotlivými značkami alobalu přes relativně malé rozdíly v jejich prvkovém složení,“ popsal ředitel. “

https://www.vi­talia.cz/clan­ky/pouzivate-alobal-nebalte-do-nej-svacinu-kysele-ani-slane/

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

Co dělají kyseliny s kovy? Reagují (většinou)
Tak proto…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek