..ani po minutě a půl ještě nejsou uvařený? Ty mikrovlny se nějak
sousetředěj na knedlíky, protože je v nich víc vody, nebo čím to je?
Doplňuji:
Co máte proti párku s knedlíkem?! Když máte komentáře k tomuhle,
říkám si jaké komentáře byste asi měli na mou oblíbenou pochoutku
rohlíka s kečupem.
Můj táta je láďa hruška, má s tím někdo problém?!
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? annas, redy, zzzzz, zjentek, gagaga před 3691 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ano, je to tak. Výkon se rozdělí, takže nedojde v párcích k rychlému vývinu páry, který je samotné roztrhne.
0 Nominace Nahlásit |
Párky nevařím, jen ohřívám a to platí i pro mikrovlnu. Používej nastavení výkonu, neohřívej všechno „na plné kule.“ Čím míň vody obsahuje potravina, tím dávám menší výkon. Třeba talíř polévky ohřívám na sto pro, párky nebo třeba jánevím sekanou dávám klidně na 30% výkonu a prodloužím čas ohřevu, totéž, je-li potraviny velká vrstva (neplatí pro tekutiny). Jinak párek s knedlíkem je dost cool 😁 ale jinak je běžné, že když dám ohřát talíř s jídlem, tak každá ingredience je jinak teplá – maso, knedlík i zelí (např.).
0 Nominace Nahlásit |
Když dáváš samotný párky, tak je dej do pytlíku a přilij tam trochu vody, párky se ohřejí jako na plotně ve vodě.
0 Nominace Nahlásit |
Tak jak píše Hlada. Mikrovlny působí na větší hmotnost a teplota
stoupá pomaleji.
Doplňuji:
Pokud vím tak při rozmrazování se na lépe vybavené mikrovlnce přímo
hmotnost nastavuje.
Upravil/a: mosoj
0 Nominace Nahlásit |
a máš ty párky jen s knedlíkem nebo je máš v nějaké omáčce (já si je dávám do rajský)?
0 Nominace Nahlásit |
Mc Merkurion: je to ještě jinak, já mám knedlík, a ty párky jsem si ktomu dal aby to mělo nějakou chuť, jako se dává třeba v restauracích obloha, aby to jídlo prostě bylo rozmanitý, navíc jsem myslel i na zdravotní důvody, třeba ta kůže na chodidlech co se mi drolí, tak todle by to mělo spravit, protože na tom obalu je napsáno složení: koňskách kopyta, drápy, a štětiny, takže i srst budu mít lepší, což je dobře, poslední týdny už mi zase začaly plešatit dlaně
Zajímavý ale je, že když si je dám s knedlikem, tak knedlik je horkej jako prase, talíře se nejde ani dotknout, a párky pořád nejsou dovařený. To nejde nějak udělat aby alespoň ten talíř se neohříval? Nebo je nějakej materiál na kterej jsou mikrovlny krátký?
cochee: já tam nic takovýho nemám, jen to kroutítko na kterým se nastavuje čas, a když ho točím na druhou stranu tak se nastavuje hmotnost pro rozmražování sněhovejch vloček
Zkus ten talíř umikrovlnit na pár sekund holý, bez nákladu. On se totiž zahřívá od toho jídla, sám o sobě se zahřívá málo (pokud je to talíř určený do mikrovlnky). Dneska je, se mi zdá, omezený výběr na trhu, co se týká nádobí vhodného do mikrovlnky, protože všechno, co nabízejí do mikrovlnky, je z plastu a to mi se z toho celkem zvedá kufr. Nenávidím plastové nádobí.
Ad výkon na mikrovlně – hm – tak já jsem si myslel, že mám tu nejjednodušší možnou mikrovlnku, ale tys mě předběhl 🙂 výkon nastavuji tlačítky +/- na 10, 30, 50, 75 resp. 100% a kroutítko mi funguje stejně jako tobě.
annas | 5283 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2632 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1346 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1062 | |
Kelt | 1005 |
Astronomie |
Fyzika |
Jazyky |
Matematika |
Sociální vědy |
Technické vědy |
Ostatní věda |