Odpovídá lékařka: MUDr. Markéta Macková
Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči
.
„Po konzumaci sladkého jídla se zvýší hladina krevního cukru a tím se zvýší osmolalita krve (tj. množství částeček chemických látek, které jsou v krvi rozpuštěny). Zvýšená osmolalita je signálem pro mozkové centrum žízně,aby nás pomocí nepříjemného pocitu pobídlo k příjmu vody a tím se odchylka vyrovnala.“
http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/zizen-po-sladkem-87699
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?vagra Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2006 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1318 | |
zjentek | 1192 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 946 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |