No, není to asi hlavní důvod, ale…
Jednak – existují vitamíny (E, D, A a tuším K), které jsou rozpustné
v tucích (kterého sýry obsahují dost). Zelenina ze salátu dodá ty
ostatní.
Energetická hodnota salátu je mizivá, i když ho zblajzneš celou mísu,
stejně máš za chviličku hlad. A proti pocitu hladu je nej nej zahaněč
právě tuk (konzumace) a to i v malém až nepatrném množství. (cukr
kupodivu ne)
Proto i nepatrné množství sýru v salátu či oleje v zálivce VYRAZNĚ změní pocit nasycení a pokud k tomu přidáš masiko (např. Caesar salát), klidně si takový salát [no, salát je to podle mne s ohledem na složení pouze nominálně] můžeš dát jako hlavní chod! :)
Mozzarella má jemnější chuť než třeba Roquefort či Niva nebo balkánský sýr, ale obecně listí (zeleninový salát) je OBVYKLE chuťově mdlé, nevýrazné (hlavní masírku podle mne často dělá olivový olej s výraznou chutí i vůní/zápachem), takže pokud nechceš chuť listí dokonale zabít, je použití méně výrazného sýra nutností. (můj odhad, nejsem kuchař)
0 Nominace Nahlásit |
Zas tak nevýraznou chuť mozzarella nemá, když je dobře vyzrálá, je výraznější než eidam. Saláty se nedělají kvůli výživové hodnotě, spíše jako lehčí doplněk k hlavnímu chodu. Do salátů se přidává podle mého mínění pro celkově vyváženější chuť. Samotná rajčata a cibule není pro mně to pravé ořechové.
2Kdo udělil odpovědi palec? nyjono, aliendrone
před 2001 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2005 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1317 | |
zjentek | 1191 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 945 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |