http://www.ciderclub.com/co-je-cider/
https://www.youtube.com/watch?v=Ne9Yl2Fi13k
Doplňuji:
Houbin,vím jak se vyrábí,moje otázka zněla ,jestli si ho vyrábíš nebo
kupuješ,ale díky za odpověd
Jugar
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, gagaga před 3657 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Pil jsem čepovaný v UK (u ´nás´ ještě nebyl běžně nabízen) – a
natolik mne nezaujal, že při dostatku chutnějších nápojů jej nepiju.
😉
Upřímně – proč kazit jablečný mošt částečným zkašením?
A nebo – proč zkvačený jablečný mošt nevypálit?
😉
0 Nominace Nahlásit |
Kupuju, ale mít zahradu s jabloněma a prostor, tak zkusím svůj…
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3657 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Cituji:
"Výroba cideru není extrémně náročná, na druhou stranu propracovat se
k dokonalosti není jednoduché. Takže postup ve zkratce:
1. výroba moštu
Z jablek potřebujeme připravit mošt. Jablka nejprve očistíme, rozdrtíme a
drť vylisujeme. (diskuze: čištění, drcení, lisování )
2. kvašení
Jablečný mošt necháme kvasit, může kvasit spontálně či pomocí
šlechtěných kvasinek. Po čase se cider začne sám čistit. (diskuze:
kvašení )
3. lahvování
Překvašený a vyčištěný mošt zalahvujeme a necháme dokvasit.
Kvalita výsledného nápoje záleží na celé řadě detailů, jako je výběr
odrůd ze kterých se mošt vylisuje, na kvalitě jablek, na způsobu
lisování, teplotě kvašení, ošetření atd. Budu rád, když se o své
zkušenosti podělíte ve fóru."
Asi bych ho zašel koupit :)
Doplňuji:
Omlouvám se, špatně jsem si přečetl otázku :)
Zdroj: http://www.domaci-cider.cz/page.php?id=1
Upravil/a: houbín
0
před 3657 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ochutnal jsem jednou, děkuji. Jablka (letos je jich strašně moc) nechávám zpracovat na jiný nápoj.
0
před 3656 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 8209 | |
led | 4068 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2777 | |
zjentek | 2713 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |
Aktuality |
Zábava a ostatní |