Zatím mě v životě maximálně otrávil debilní soused. Ale jedla jsem i nedozrálé třešně a hodně nezralých jablek i hrušek přímo ze stromu a nic se mi nestalo. Ale v dnešní době je tolik alergiků na všechno možné – rybíz, borůvky, jahody, citrusy, kiwi, jablka, hrušky, že to asi jde. Takže nezralé, nahnilé, neomyté raději ne.
0 Nominace Nahlásit |
Člověk se může otrávit z čehokoli – dostatečně vysoká dávka jakékoli látky je toxická. Nebo také může být otrávené jako ve Sněhurce. Nebo plné bakterií, protože někomu spadlo do záchodu.
Ale mimo tyto možnosti… ne.
0 Nominace Nahlásit |
Nanejvýš dostaneš kopřivku, ovšem za předpokladu, že je nebudeš jíst i s jadérky, protože ta obsahují kyanid.
0 Nominace Nahlásit |
Z jablek asi ne, ale třeba z nezralých rajských jablek (obsahují velké množství toxického solaninu) by to bylo možné. Ale nevím, jak je to možné, ale když jsem byl kdysi na Kubě, tam se konzumovala rajčata pouze v zeleném stavu. A nikdo se taky neotrávil. Nevím, jaký to byl druh, ale vypadala jako naše běžná, nedozrálá rajčata. A saláty z nich byly velice dobré (zakapány octovou zálivkou a olivovým olejem). Doma jsem to ale raději nikdy nezkoušel.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2005 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1317 | |
zjentek | 1191 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 945 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |