Avatar uživatele
Agneta

Může bolet z 6 týdnů prošlého piva břicho?

Byla jsem teď ve Francii, a asi jsem musela zblajznout nějakou tu „mořskou lahůdku“, co smrdí pipinou (mušle, nebo osminohé živící se výhradně mrtvolami…>>> dobrou chuť:DDD). Obědvala jsem ještě v Paříži, a večeřela už doma, a dala si půl láhve toho prošlého piva: Svijanská desítka, které jsem měla už půl roku v ledničce. Bylo zcela průzračné ale plavaly tam kousky, tak si říkám dobrý, to jsou kvasinky a nemá se co stát.Při otevření trochu víc pěnilo, a při nalití už tam ty „kvasinky“ nebyly, a chutnalo normálně. V pozdním večeru mně začalo bolet bříško, druhý den jsem si dala dietu, ale ještě asi moc tučnou(celozrnný chléb, tvrdý sýr Cheddar,rajče, jablko a limo), bříško pobolívalo celý den,a nic nepomáhalo(Beche­rovka), a dnes jsem si udělala ovesnou kašičku a pila jen fenyklový čaj (radikální dieta – též skvělá na hubnutí), dále během dne suchary namáčené v tom čaji. A celý den super, jen teď se mi zdá, že se bříško zase malinko hlásí, pokud to není „hladem“.

Bylo to z toho piva, nebo snad lehká salmonelová otrava z mořských příšer?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? annas, zjentek, gagaga, marci1, gecco před 3670 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Tohle bych připsal spíše ´smrduté´ mořské potvoře (i když je mám rád, su ´háklivý´ na čerstvost – jakmile páchne, nejím), než tomu pivu…
😉

Doplňuji:
Jen dodám – taky už jsem zažil břišní příhody z piva – ale to bylo jeho množstvím, ne jeho ´závadností´…
;-DD

Upravil/a: gecco

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Také bych tipovala spíše ty mořské „potvory“. Pivo má dlouhou trvanlivost. Hlavně, žes to přežila ! 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ponovotny

to ani nemuselo být prošlým pivem http://pivnire­cenze.cz/16444-a-zase-ty-svijany

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

myslím že se ti dělá šoufl z toho pipinodéru

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ptáč

České subtitles ve videu http://www.ted­.com/talks/da­vid_puttnam_what_hap­pens_when_the_m­edia_s_priori­ty_is_profit#t-25058

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
ptáč

Já našel v lednici zbytek Zlatopramenu a nevšim si, že je to kalné. Potom, co jsem se domníval, že je to ještě čerstvé protože jsem to tam schovával ‚včera‘, jsem to přecedil a vypil. Nic mě z toho nebylo. Jen pak jsem zjistil, že to bylo jiné pivo a jiná značka, co jsem tam dával ‚včera‘ 🙂
Podle přednášky David Puttnam: Does the media have a „duty of care“? se na všem dají vybouchat peníze.

před 3670 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Agneta

kapitán >>> děkuji:D
takže chybička byla pak v tom celozrnném chlebu, ten asi obsahuje na to nevhodné enzymy :)

před 3670 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Agneta

Marci >>> Naše pivo je světová špička, a nevěřím, že by mi mohlo ublížit, bylo celou dobu v ledničce…spíš se na to musím zeptat ještě jednou někdy přes den, až tady budou „pivaři specialisti“ :DDD

před 3670 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

Můj názor jsem pronesl jako „pivař – specialista“…
;-DDD
Už jsem se té dobroty ´něco´ napil.

před 3670 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Agneta

gecco >>> tak to jó…díky,:D
jsou Svijany tvoje značka?

před 3670 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

Jo – Svijany patří k mým oblíbeným, ale spíše Máz (nebo Kněžna), než 10°.

před 3670 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek