Podle posledních informací cca do pěti roků nám bude ke konzumaci nabídnuto maso uměle vyprodukované v laboratořích. Zpočátku určitě nebude chutnat jako přírodní materiál, ale jeho produkce by mohla přinést obrovské energetické úspory, snížení spotřeby a znečišťování vody atd. Domníváte se, že má šanci postupně nahradit živočišnou výboru. Budou snad za pár desílet let naši potomci na nás pohlížet jako na barbary, kteří ve své éře kvůli „žrádlu“ zabíjeli zvířata?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, anonym, anonym před 5373 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Já věřím že jednou to přijde,ale aby to nahradilo plně původní podukci masa si nemyslím.Stačí se podívat kolik je různých náhražek a ochucovatel v nápojích nebo uzeninách.
0 Nominace Nahlásit |
Neumím si moc představit, jak v laboratoři uměle vyrobené maso
UŠETŘÍ ENERGETICKÉ ÚSPORY a SNÍŽÍ ZNEČIŠTĚNÍ VODY – nějak mi to
s tou umělou výrobou nejde moc dohromady. Navíc, stejně jako u všeho
uměle vyrobeného, i tady hrozí, že to nebude po zdravotní stránce zrovna
nejvhodnější potravina.
Nakolik může nahradit skutečné maso, a jak se pak na nás budou dívat naši
potomci, je jiná otázka.
Při dostatečně intezivním vymývání mozků výrobci tohoto masa snadno
dosáhnou toho, že jim spotřebitelé uvěří, že umělé maso je po mnoha
stránkách lepší než přírodní.Ten pohled na nás jakožto zabíječe
zvířat je pak velmi pravděpodobný.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5283 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2632 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1346 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1062 | |
Kelt | 1005 |
Astronomie |
Fyzika |
Jazyky |
Matematika |
Sociální vědy |
Technické vědy |
Ostatní věda |