Pohanka obsahuje rutin, jenž je blahodárný na stav cév.
Omega 3 mastné kyseliny
viz: Dokáží mastné kyseliny omega-3 skutečně předejít infarktu a
mrtvici?
Ano, prostřednictvím řady různých mechanismů. Omega-3 tuky dokáží zabránit tvorbě nežádoucích krevních sraženin tím, že udržují kontrolu nad zánětlivé eikosanoidy, známým jako tromboxany, vytvářeným z omega-6 mastných kyselin (arachidonové). Srážení krve způsobené normální hladinou tromboxanu je nutné, aby zabránilo případnému krvácení.
a červené víno je prý taky účinné a prospěšné na cévy (v rozumném množství).
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, orwell před 2820 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Těžko říct. Určitě pomáhají, ale v jakém množství, si netroufám odhadovat, píš podpůrmě. .
„Co stojí za léčivou silou pohanky?
Onou vysoce prospěšnou látkou, jež stojí za tolik pozitivním působením
pohanky na náš krevní oběh a cévy, je bioflavoid zvaný rutin, nebo také
vitamin P. Lidé trpící slabými cévními stěnami a křečovými žílami
jistě dobře znají přípravek zvaný Ascorutin, který se běžně
předepisuje právě na posílení žilních stěn a krevních kapilár.
Hlavními účinnými složkami tohoto léku je kombinace flavoidu rutosidu a
kyseliny askorbové – vitaminu C. Pokud bychom do naší stravy pohanku
zařadili pravidelně, alespoň 3× týdně, ušetřili bychom si užívání
nejen tohoto, ale i mnoha dalších léků na posílení cév a žil a
následných potíží z jejich nedostatečnosti. Rutin je v semenech pohanky
obsažen v bezkonkurenčním množství. atd.“
Červené víno j zdravé, ale obsahuje alkohol, takže je jistou zátěží na játra.
Potvrezuj to i odborník.
"Červené víno je zdravé, ale také škodí
Nejen milovníci vína opakují, že střídmé pití červeného vína
posiluje zdraví. Díky chemikům mají i argument. Rostlinná látka
resveratrol, obsažená (údajně, jak se ukazuje) zejména ve vinných
slupkách, prý účinně odbourává volné radikály, čímž usnadňuje
obnovu buněk, a tedy upevňuje zdraví a prodlužuje život. Dietologové
naproti tomu stále zdůrazňují, že víno, ať už jakékoli, je především
alkoholický nápoj – a jako takové je vlastně jedem. "
https://www.novinky.cz/zena/zdravi/358202-cervene-vino-je-zdrave-ale-take-skodi.html
–
Stejně jako omega mastné kyseliny jsou nutné, Pokud je nezískáme
z živočišné či rostlinné stravy, tak pak je doplňovat.
http://www.vyvazenezdravi.cz/uzasne-ucinky-omega-3-mastnych-kyselin
Ale i doplňky stravy je třeba užívat jen přechodně, v určitém množství, prokonzultovat s odborníkem.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Vynech pohanku a podstatně zvyš dávkování vína. Cévy ti to asi nevyčistí, ale tak nějak ti to bude jedno.
0 Nominace Nahlásit |
K rutinu na posílení( (ne vyčištění) cév potřebujete ještě
citrin.(fragilita).
Omega 3 posílí cévy a „zabrání“ devastaci cév, jejich drobným
zánětům, zúžení a tím pádem vzniku „mističek“ na stěnách cév, ve
kterých se následně usazuje cholesterol.
Již „zdevastovaná“ céva se pak zanese opakovaně cholesterolem.
Zdravou cévou cholesterol jen propluje… ;)
Musíte mít také dostatek Mg (ruku v ruce s Ca) a jiných látek.....
První devastaci cév nejen Čechů započalo používání slunečnicového
oleje a hlavních sester másla (Sana, Visa, Hera, Rama, kokosový a palmový
olej a spol).
Červené víno je ideální a s komonicí l. příležitostným
lékem 🙂
https://www.celostnimedicina.cz/jak-vycistit-ucpane-cevy.htm
https://www.bylinky-prozdravi.cz/Pece-o-srdce-a-cevy
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1313 | |
zjentek | 1190 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 943 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |