Kupuji si občas kiwi (hlavně teď v zimě) ve zdejším s-marketu. Ale tyto plody jsou evidentně ještě nezralé- dužina je velmi tvrdá, málo šťavnatá a hlavně- velmi kyselá. Takže je umístím zcela dolů do chladničky a trvá min. 2 týdny, než změknou-a je to ‚ono‘. Nešlo by to nějak urychlit? Děkuji za vaši zkušenost.
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, marci1, anonym před 2873 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Pokud chceš kiwi nechat dozrát, je nutné jej vyjmout z lednice a nechat
dozrát při pokojové teplotě. .-)
„Nechte kiwi, která chcete dát dozrát, do pokojové teploty. Vložte je do
misky, tu postavte na kuchyňskou linku a jednoduše několik dní počkejte.
Ovoce by mělo dozrát za asi 3 – 5 dní, pokud jej ponecháte ve stálé
pokojové teplotě.“
Podrobněji ve zdroji.
Zdroj: http://cs.wikihow.com/Jak-nechat-dozr%C3%A1t-kiwi
0 Nominace Nahlásit |
K dozrání rajčat (když nezčervenají na zahradě ke konci sklizně) a teď avokáda využívám jablek. Mají schopnost urychlovat zrání. vylučují nějaké látky. Kdysi jsem to četla, od té doby aplikuji.
Zkuste i na kiwi. Dejte je do misky (přikryjte utěrkou) nebo do papírového sáčku s jablky a nechte v pokojové teplotě.
Rajčata i avokádo vždy dozrají. S kiwi jsem nezkoušela.
0 Nominace Nahlásit |
Nechatje alespon tyden na miste kdeje treba o pet stupni tepleji. Ony dozraji
0 Nominace Nahlásit |
kiwi dejte do papírového sáčku s jedním jablkem a nechte v teple za tři dny už je k jídlu
0 Nominace Nahlásit |
http://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/92182.aspx
Kiwi lze ponechat několik dní až týden dozrát při pokojové teplotě ochráněné před slunečními paprsky a teplem. Umístění kiwi do papírového sáčku s jablkem, banánem či hruškou urychlí dozrávání. Zralé plody mohou být skladovány při pokojové teplotě nebo v chladničce, nejlépe odděleně od jablek, hrušek, brambor a nakrájeného melounu kantalope, které produkují ethylen urychlující přezrání kiwi.
@> marci1+Rakira: no nevím, dámy, totéž mne shodou okolností napadlo
ve středu, a tak jsem jedno kiwi umístil volně do kuch. linky (teplota cca
21°C)… Jsou to tedy zatím jen 3 dny, ale dosud ani náznak měknutí. Ale
uvidíme za těch 5 až 7 dní… 🙂
@> annas: ano, máte pravdu- (už jsem zjistil…)- na př. jablka, hrušky,
nebo banán vylučují etylen; jeho působením (prý) přiložené kiwi dozraje
do dvou dnů. Zkusím- uvidíme.
Každopádně dík všem za tipy! W.
Drap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2006 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1318 | |
zjentek | 1192 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 946 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |