Zázračnému hojení ran a snižování bolesti pomáhá
krystalový cukr. Už dávno naši prarodiče používali krystalový cukr na různá otevřená poranění. Na začátku je zapotřebí ho dát na poranění ve větším množství, potom ránu obvázat. Při následném převazování poranění se cukru už dává méně, protože rána se rychle hojí. Léčení s cukrem je doslova revoluční léčba. Po použití cukru baktérie nedokážou přežít, baktérie potřebují na množení a růst vodu. Cukr z rány vodu odčerpá, proto baktérie postupně odumírají, rána se hojí rychleji a bez bolestí.Cukr léčí proleženiny, různé vředy, léčí rány i po amputaci končetin, různé rány po operaci. Pacienti, kteří podstoupili léčbu cukrem, byli bez nežádoucích účinků, rány se rychleji hojily a hojení probíhalo bezbolestně. Jde o léčení finančně nenáročné, nakolik nám stačí jen potravina – cukr, který má každý domácnost v kuchyni. V Evropě už v některých nemocnicích začali pacienty léčit krystalovým cukrem. Pacienti a lékaři vžda říkali: „Konec zdlouhavému léčení poranění ran a bolesti!“
Jestli, ale léčí bércové vředy na to Vám neřeknu zkušenosti s tím nemám.
0 Nominace Nahlásit |
Odpoveď byla označena jako užitečná
Nepleťte si bércový vřed s otevřenou ránou. Bércový vřed má z 95%
žilní původ a pokud příčinu neodstraníte ( a ta se většinou nepodaří
odstranit), bércový vřed nezmizí. Nevím jak by k tomu mohl dopomoci cukr a
lékaři určitě také ne.
Bércový vřed je až následek neléčení žilní nedostatečnosti.
Kolik lidí nenosí kompresní punčochy ač by mělo. Potom je
již pozdě.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?DceFR Nahlásit |
Zde píší, že ano :D
Zkušenosti nemám…
http://www.dama.cz/zdravi/cukr-zahoji-otevrene-rany-a-vredy-lepe-nez-antibiotika-21317
Další info:
http://nemoci.vitalion.cz/bercove-vredy/
0 Nominace Nahlásit |
Výzkum spěje kupředu,možné je vše.
Za dlouhá léta v cukrovarnictví mám z praxe zkušenost,že nejen samotný
cukr,ale i cukerný prach je velkým rizikem pro otevřené rány.Podporuje
kvašení a zanícení.Ve výrobě jsme museli sevemenší ranku nebo oděrku na
kůži přelepovat,aby se zabránilo infekci.Ač to bude znít
neuvěřitelně,také po vytržení zubu mohlo dýchání cukerného prachu
způsobit nepříjemný zánět.
0 Nominace Nahlásit |
Mám osobní zkušenost s cukrem u klasických ran – odřeniny,
nehluboké řezné nebo nevelké tržné – funguje, cukr ránu vysuší a
pomůže vytvořit krustu, která ránu chrání (prý funguje
i protizánětlivě, ale to nemůžu kvalifikovaně posoudit – rány se mi
obecně nezanicují).
Jestli zafunguje i na bércové vředy netuším (sám je nemám 😉 –
preferovaná léčba rány naopak zvlhčuje (resp. vlhké udržuje) – pokus
ale máš vřed, který se abnormálně dlouho zhojit ´nechce´, prokonzultuj
si to s doktorem (případně mu o tom aspoň řekni!!), bércáky mohou vést
i k amputaci…
0 Nominace Nahlásit |
k tomu léčí/kvasí:
Předpokládám, že jde o množství. Velká koncentrace cukru zabíjí
bakterie. Malá koncentrace mnoho z nich živí (viz. např. kvašení:
těsto/pivo/víno, konzervace: marmelády – nekazí se ani po otevření)
Pokud se do rány dostane jen trocha cukru, bude to živit bakterie a plísně.
To podle mně odpovídá tomu,když se vám na ránu napráší
cukerný prach.
Tak koukám, že Johana56 má zcela opačnou zkušenost, než já…
😉
Možná je to i tím, že v ´mém´ případě je potřeba masivní množství
cukru – aby se rána vysušila, nesmí mokvat.
gecco,nikoho nenutím koukat ani souhlasit.
Proto jsem zmínila otevřené rány.Poznámka o vytrženém zubu není
náhodná.Na vlastní kůži jsem zažila díky cukernému prachu ošklivý
zánět okostnice,nepřála bych ho ani nejhoršímu nepříteli.
Johano – já tvé zkušenosti nehodlám rozporovat, nemáš proč se
´štětit´…
😉
Jen mám zkušenosti jiné (pravda, v cukrovarnictví jsem nikdy nepracoval a
´kontaminaci´ cukerným prachem nezažil)…
To, že naše odpovědi vyznívají ´právě opačně´ jsem zdůraznil jen
proto, aby si DceFR všiml (nebo spíše uvědomil), že ani jeden z nás jeho
vředy neviděl (předpokládám) a – nevím jak ty, ale já rozhodně nejsem
lékař (to, že si dovolím ´léčit´ sebe je nepodstatné).
😉
Jo – a dovolil jsem si upřesnit podmínku, za níž ty mé zkušenosti
fungují (a na mně!) – rána nesmí mokvat…
Gecco – ‚neštětím‘ se.
Bércové vředy patří k mokvajícím onemocněním,kterým cukr
nesvědčí.Uzavřený a suchý „bércák“ není příliš dobrým znamením
pro lidský organismus..Pracoval se nou kolega s tímto problémem,vím
o čem píšu.
A proto jsem do odpovědi uvedl, cituji: „preferovaná léčba rány
naopak zvlhčuje (resp. vlhké udržuje)“ a doporučil minimálně oznámení
takového ´postupu´ ošetřujícímu lékaři…
😉
Já právě moc nevím, o čem píšu – bércáky měla moje babička a má
je máma mé kamarádky – ale já sám ne, takže si cukr v takové ráně
nemohu vyzkoušet (jak jsem psal – mám jej vyzkoušen v nehlubokých
řezných a nevelkých tržných ranách – takových, zahojených –
i cukrem, mám dost)…
😉
No a já přímo z praxe mám fakt špatné zkušenosti.Proto není od věci podělit se o ty dobré nebo naopak…Léčbu a rozhodnutí nechávám na odbornicích.
😉
Já – pokud jde o mne, se léčím raději sám…
Ale ty ostatní nechávám v péči lékařů…
😉
___
Jasně – tady jsme na Odpovědích a každý tazatel by si měl být vědom,
že rádci jsou lidé ochotní pomoct, ale ne kouzelníci…
😉
Drap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2006 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1317 | |
zjentek | 1192 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 946 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |