Viz talíř se zbobením, který ve vnitř vždy jiskříl po zapnutí a měli jsme i takový hrnek. Myslel jsem si do nedávna, že to dělají kovy obecně, ale mýlil jsem se. Zapomněl jsem v talíři s už studenou polévkou lžici a zapnul to v mikrovlnce. Žádné jiskření se nekonalo. Takže nerez/ocel nevadí? Co takový hliník?
Nezpůsobuje to některá citlivá součást z obrázku, třeba jen u starších typů mikrovlnek?
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Cenobita před 2975 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jiskří jen tenké kovové fólie, které se průchodem elektrického proudu spálí (hoří v kyslíku). Těžší kovové předměty a silnější kovové profily nehoří, ale mohou mikrovlnku zničit.
co hoří a jiskří:
alobal (folie), barevné kovové (zlaté, stříbrné) okraje talířů a hrnečků, CD-ROM-y
Upravil/a: Cenobita
0 Nominace Nahlásit |
Všiml jsem si, že jiskří odvrácená strana nádoby, nebo odlétají
částice písma z etikety nějaké zavařovací sklenice.
V návodu přípravě jídel je použit alobal jako stínění např.
kuřecího masa před vysušením. To jistě mnoho lidí ví, tak nevím co mě
nutí, abych na tak banální věc odpovídal.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 2975 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
seznam.cz: Určitě žádný návod nedoporučuje jídlo před strčením do mikrovlnky zabalit do alobalu. Alobal se používá u klasické trouby.