Avatar uživatele
Neonka

Když dokážou při vaření výpary z teflonu zabít papouška, jsou také škodlivé i lidem ?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Kepler před 2841 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Všichni ptáci dodávaní do kuchyně by měli být mrtví ´předem´…
😉
Nejde o výpary, ale produkty tepelného rozkladu teflonu – pokud jej budeš používat tak, jak máš, nic nehrozí.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Při běžných teplotách vaření a smažení teflon žádné škodlivé „výpary“ neuvolňuje. Běžně se smaží nanejvýš při 190 st. Nad tou teplotou (200 – 250 st.C), už všechny oleje i sádlo silně kouří a nikdo při těchto teplotách nesmaží. Je ale pravda, že produkty tepelné degradace mají pro ptáky daleko fatálnější následky, než pro lidi. V praxi je teflon neškodný i pro ptáky.
https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Polytetraflu­orethylen

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kryšpín

Bejvala doba kamenná, bronzová, železná a nýní plastová, musíme si zvyknout, nelze to omezit k vůli výrobcům

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek