Jasně – vím, že obecně za náš národní pokrm platí vepřo knedlo.
Jenže dost podobný jídla se přece vaří i v Rakousku nebo některých
oblastech Německa. Oproti tomu svíčkovou odjakživa pokládám za ryze
český „vynález“ (možná se pletu).
Není teda víc „národní“ právě ta svíčková?
Jak vůbec vznikl ten vztah: „vepřo knedlo zelo = národní jídlo“? Nebylo
to třeba proto, že vepřo knedlo Čechům prostě jenom víc chutná? :)
A nebo snad proto, že se dělá z vepřového masa – a vepříci jsou
základ české kuchyně?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? anonym, Berušinka, iceT, hanulka11, anonym, dědapetr, anonym před 4932 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Kachna a nebo husa,zelí a knedlík.
Doplňuji:
Nebo smažený kapr a bramborový salát.
Upravil/a: dědapetr
0 Nominace Nahlásit |
Ako polievku by som im dala držkovú polievku. Ale z čoho je, by som
povedala, až po jedle. Hlavné jedlo podľa oblasti
moravský vrabec
vepřo-knedlo-zelo
chlupaté knedlíky
svíčkovou
0 Nominace Nahlásit |
Svickovou. Svickova s knedlikem . To nedelaji nikde , jen Cesi. Svickova se dela i v Nemecku , ale je tmavsi a jsou jine prilohy … zeli si delaji take s veprovou peceni , ale take jine prilohy … -iv-
0 Nominace Nahlásit |
Netuším, co je víc „národnější“, ale mám takový dojem, že to vyjde na stejno. Obojí je takové to „České“.
0 Nominace Nahlásit |
Já bych jim objednala obalený smažený olomoucký tvarůžky… to by se
divili co jedí za dobrotu.
Doplňuji:
a nebo smažený obalovaný sýr
Upravil/a: hanulka11
0 Nominace Nahlásit |
Já bych jim objednala plněné švestkové knedlíky s hrnkem studeného mléka 🙂
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 8222 | |
led | 4068 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2777 | |
zjentek | 2723 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |
Aktuality |
Zábava a ostatní |