Avatar uživatele
quentos

Kdo, kdy a proč zavedl tenhle neskutečný nesmysl?

Kdysi ten, kdo měl matku pekařku či otce pekaře, měl doma ráj pro žaludek – co se daný den neprodalo a podlehlo by rychlé zkáze, si nosili pekaři a pekařky domů, kde se to s potěšením snědlo.
Pak jednou kdosi řekl a uzákonil: ne, neexistuje, co se nespotřebuje, musí se vyhodit. Co to má znamenat – vymyslel to snad nějaký nenažraný poslanec, který záviděl, že si taky tímto způsobem nemůže zdarma nacpávat břich?
Pak dochází k takovým paradoxům, jak píše v trilogii „Hovory s Bohem“ Neale D. Walsch – omlouvám se za nepřesnou citaci – , a sice že v Africe se umírá hladem, zatímco [jinde na světě] denně vyhazujeme tolik jídla, že bychom tím Afriku uživili, i kdyby byla třikrát tak zalidněná.
Co si o tom má pak člověk myslet – máme pak dát za pravdu tomu, kdo kdysi řekl, že absolutně nejhorším lidským citem je závist? Nebo to má jiné kořeny a příčiny? Co myslíte?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 13Pro koho je otázka zajímavá? anonym, dudu, mosoj, flodur, iceT, Syd, hanny 2, Jikra, Deli, fcoop, anonym, casey, anonym před 4816 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dudu

Určitou logiku u zmíněného nařízení lze spatřit a chápat. Alespoň teoreticky vylučuje, aby např. v jídelnách a restauracích nebylo zbylé jídlo servírováno hostům ještě třeba týden po uvaření. Nebo se někdo domníváte, že při dnešním marasmu u nás něco podobného nepřipadá v úvahu? Chacha. A takto je možno hovořit o riziku „efektivního využití“ i u řady dalších zbytků.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Bohužel, neni to jen v pekařstvích, ale mělo by to být i v restauracích,ve vývařovnách , jídelnách a podobně. Dříve se tím alerspoň krmila zvářata, dnes se za likvidaci jídel, které by se třeba mohli rozdat bezdomovcům, musí platit.
A kdo to vymyslel ? Nařizují nám to evropská pravidla. Všude v Evrpě se to však nedělá

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

Podľa mňa to vymyslel niekto, kto platil nenažrané recepcie. Keď už to platím, predsa Ja rozhodujem, čo s tým, čo my nezjeme. „Čo sa nezje vyhodiť, nech tá žobrač z toho nič nemá!“
Takto mi to vysvetľovali majitelia gastro po recepciách, keď vyhadzovali jedlá do kontajneru.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lexx

protože by to deformovalo cenový trh, ekonomiku
a relace nabídka : poptávka. Henry Ford za velké hospodářské krize 20.let min.století nechal házet nová neprodejná auta do moře. ale levněji neprodal…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Deli

Také mne různé podobné plýtvání štve… Doma schovávám tvrdý chleba a nosím ho sousedce pro slepice, nevyhodila bych ho.
Nebo když vietnamci našijí trička s logem – a nakonec to skončí ve spalovně. Proč se to nerozdá bezdomovcům, dětem v dětských domovech, nebo prostě nepošle přes charitativní organizace třeba do té Afriky??

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
casey

V jidelnach a restauracich si to urcite personal rozebere, nebo alespon v nasi jidelne vidim, jak nosi tasky a nakladaji varnice do aut. Mam i znamou kucharku ve skolni jidelne. Pred prazdninama nabouchaj mrazak, aby preckali do zari.

dudu: jestli to sni personal doma,nebo to vyhodi je totez. Ve vysledu to nebude dalsi tyden nikomu servirovat.
Ja logiku spatruji spise v tom, aby pekar nemel tendenci vice upect, aby mu zbylo a mohl si to vzit domu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Valky

Nevím.. Ale zrovna s tou Afrikou a Indií … Posílat tam jídlo, a pomoc je sice pěkné.. Ale co by to znamenalo, kdyby měli najednou dostatek přísunu jídla? Už tak přelidněná populace by se ještě více přelidnila… A kdo by je živil dále? Proto tam mají tolik nemocí a hladomor – příroda sama redukuje ten šílený stav…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
chudst

Drap – nektere restaurace to pod Cervenym krizem bezdomovcum skutecne davaji.

před 4816 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek