Avatar uživatele
Lgee

Jsou 2 kg zeleniny denně dobré?

Nebo je to moc pokud neni bio?

Zajímavá 0 před 1529 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Hufnágl

Pro dobytek to je málo, pro člověka příliš.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
aliendrone

Pokud jde o přezrálá rajčata v sebeobraně vrhaná na ženskou postavičku přilétající (od Čachtic či blízkosti jámy pekelné) na košťátku s podezřele nekalými úmysly, pak je to množství ZCELA NEDOSTATEČNÉ. ;) :D :D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Dobré na co? Jen bych podotkl, že podle občasných vzorků bývá bio zelenina často horší, než běžná zelenina ze supermarketu. Jinak se liší převážně cenově.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lucyfer

To je opravdu individuální. Já četla kdysi snad 500g, často se doporučují tak 2 kusy ovoce, tři zeleniny… zelenina by měla převažovat.
Ovšem není pravda, že je zdravá… pro každého. Záleží, jaký jste konstituční typ, podle ajurvédy… Někomu nevyhovuje syrová, ochlazuje, špatně ji tráví (také ho nezasytí a třeba z ní i tloustne)… proto se doporučuje tepelná úprava, či přidat tuk…
A jinak raději bych volila bio, ale někdo udělal i seznam „tucet špinavců a čistých 15“, záleží, zda si to loupete, odkud to máte… zda to projde tím varem. Některou zeleninu (a ovoce) ani netřeba mýt.

Lze v tom být více uvolněnější…

Zkoušejte, jak se po tom budete cítit.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Lucyfer

Bio zelenina bývá náchylnější na plísně… Proto je fajn si kupovat jen tolik, kolik stačím sníst… obecně ale, čím déle to v té lednici či jinde leží, tím spíš to ztrácí vitamíny, gumovatí… a prostě není to ono.
Salátové okurky třeba je vhodné krájet těsně před podáváním a jíst do patnácti minut… ty „vyšeptávají“ dost rychle.
To už pak kdybyste chtěl jít víc do detailů…

před 1527 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek