Avatar uživatele
Matiselis

Je pro diabetika horší sníst malou porci jídla s vysokým glykemickým indexem, nebo velkou malého glykemického indexu?

Př.: obrovská porce ryby a zeleniny vs. rohlík pomazaný čokoládovým krémem. Co je méně zdravé, pokud jde o vyváženost hladiny krevního cukru?
Děkuji za odpověď

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone před 667 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Špatně položená otázka. Nelze odpovědět. Bude záležet na počáteční hodnotě cukru, na kalorické hodnotě a podobně. Nikde neni dáno, že diabetik by měl jíst miniporce. Obecně jde říct, že pro diabetika bude porce s rybou výhodnější, protože bude alespoň najezený. Pokud to však bude hodně+ velká porce, tak to může být zase porce s rohlíkem výhodnější.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
elkon

To záleží na tom, v jakém stavu cukrovky se onen člověk nachází. Pokud je těžký diabetik a píchá si inzulin, musí přesně dodržovat to, co má od lékaře předepsáno.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
aliendrone

To je přeci ÚPLNĚ FUK. Cílem snahy diabetika NENÍ „jíst tak, nebo jinak“, ale udržet hladinu glykémie v rozumných (optimálních) hodnotách. Pokud se to daří, tak je JEDNO, jakým způsobem se toho dosáhlo, tedy můžeš na OBA způsoby. 🙂

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek