Alesh
To bych řekl, že spíš ne. Prodlužování věku, bych řekl, že je
způsobeno především tím, že jsou dostupné různé léky, které třeba
před 30 lety vůbec neexistovaly. K tomu se přidává různá diagnostika
nádorů apod.
Kepler
K prodlužování věku přispívá i množství dalších vlivů. Někdo
má hrůzu z těch všemožných éček a dá se říci, že úplně
zbytečně. Nikdy jich nesníme tolik, aby byly škodlivé a navíc se jedná
o přírodní, nebo přírodně syntetické látky, které jsou v potravinách
běžně přítomny. Pravda, u některých konzervantů se ukázala jejich
škodlivost, aly ty už byly dávno zakázány (např. kyselina benzoová).
Ametyst
Ne, protože náš organismus se nevyvinul evolucí pro to, aby jedl a
strávil chemikálie. Že se potravinářský průmysl přeměnil na chemický,
je jednoznačně špatně pro naše zdraví. Dobré jen pro byznys a zisky.
Dokonce přírodní vitamin C se chová v těle jinak než syntetický
izolovaný vitamin C. Přitom chemicky je to totožná látka. Tělo to prostě
rozezná.
pusinka50
Konzervaty a éčka jíme uplně ve všem, co jíme. Neexistují potraviny
bez éček. To by se v ochodech muselo každý den vyhazovat všechno zbožì a
nahrazovat čerstvým. A nic by nesmělo být vakuové. Jsou zakázaná
nenezpečná éčka, jsou i éčka škodlivá, ķterá je nutné jìst jen
občas v malé míře. A že by nám konzervanty a éčka pomáhali
k prodloužení věku, tomu nevěřím.
da ny
;D ;D ;D
Lidské tělo je stavěno asi na dožítí 120 let. ;D
Tedy děláme vše, abychom si jej zkrátili.
Mnoho lidí se zajímá o to, co jí, ví co jí. Částečný podíl na
prodlužování lidského života má medicína
(zachrání/udrží/prodlouží život, jinak slabých kusů). Prodlužuje tak
průměrný věk.
Přibývá lidí, kteří se snaží „žít zdravě“, zdravý, střídmý
životní styl- A ti se právě „konzervantům“, trvanlivým potravinám
vyhýbají, Včetně ovoce a zeleniny ze supermarketů. Pochopili, že musí
těu dodávat potřebné živiny. Že se mají vyhýbat levnějšímu
slunečnicovému oleji (konzervant, to co je na řepkovém či olivovém oleji,
bez přídavku jiných rostlinných tuků/olejů, má v regálech obchodů
kratší expirační dobu). rostlinným náhražkám másla a ztuženým tukům.
Sledují složení stravy (vyvážené). Raději uvaří něco z masa, než aby
koupili drahé salámy, uzeniny.
Pokud bude přibývat lidí, kteří budou mít „vysoko do žlabu“, může
se stát, že se zhorší úroveň jejich stravování a života. :) Pokud to
nebude řada let, nijak zvlášť je to ve stávajícím životním prostředí
nepoznamená.