Avatar uživatele
Meggie2

Jaký styl ohřevu trouby je nejlepší na dort?

Zajímavá 0 před 1494 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Hufnágl

Myslíš tím dortem korpus, že? Těsto na korpus upečeš v jakékoliv troubě.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Nedostatek informací (druh těsta, trouba…).
Při pečení je důležitý způsob, na stylu nezáleží :D
Doporučená teplota při pečení korpusu, piškotu bývá součástí receptu.
Elektrická trouba se předehřívá obvykle 20 minut, spodní a dolní ohřev.
Jiné těsto se peče třeba 45 minut, atp.
Každá trouba peče jinak
Doporučuji FB – sledovat Mirku Van Gils Slavíkovou, nebo nějakou videokuchařku.
Horkovzduch na pečení těst pro dort\ vhodný nebývá, nikdy nepoužívám.
Teplota 170 °C nebo 180°C. Piškotové těsto je brzy pečené (kolem 20 minut).
Sledujte barvu okem. Propečení vVyzkoušíte dřevěnou špejlí, párátkem.

Menší, stolní el. trouba má topná tělesa příliš blízko formy. Tam je postup
individuální. Většinou se peče při nižší teplotě (hrozí spálení povrchu a nedopečení těsta uprostřed.

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Midoc

Lepší je elektrická trouba na pečení, než plynová.
Horkovzdušná trouba může fungovat i bez horkovzdušného ventilátoru jako běžná elektrická trouba. Má spodní i vrchní topnou spirálu.
https://www.can­dycr.cz/cs_CZ/zep­tejte-se-candy/-/asset_publisher/6e­eUAvIfXnpd/con­tent/trouba-staticka-nebo-horkovzdu-na-jaky-je-nejlep-i-zpusob-pripravy-pokrmu/maximized

Upravil/a: Midoc

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elkon

Co slyším od žen okolo sebe, tak všeobecně je nejlepší horkovzdušná trouba. Pokud je v domácnosti, tak jistě nekupujete podle každého těsta jinou troubu.

Upravil/a: elkon

0 Nominace Nahlásit