Ocet je bez závad. Obsahuje 8% kyseliny octové. Má nepřeberné množství použití, nejen v kuchyni.
0 Nominace Nahlásit |
Jistě máte na mysli ocet lihový (kvasný, z brambor, žita, řepy)Je
výborným úklidovým prostředkem, hodí se k obkladům.
BOHUŽEL je používán i jako konzervant (okurky, čalamády) a
dochucovadlo.
Zápory:
Zpomaluje trávení a zabraňuje plynulé biologické přeměně látek
potravy.
Ničí červené krvinky, tím dochází k anemii.
Lihovým (laciným) octem tedy velmi šetřit ve stravě, raději zcela
vyloučit. Je dobrým pomocníkem při úklidu domácnosti.
Vinné a ovocné octy jsou vhodnými dochucovadly, mnohdy zdraví velmi prospěšné (lék).
Upravil/a: da ny
0
před 1654 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Starší lihový ocet se může zakalit, vytvoří se „háďátko, šlem“. Podobně jao kdysi u kvalitních minerálních vod ve skle (nebylo na závadu).